Πρώην οδηγοί μιλούν για Red Bull, McLaren, Ferrari, Mercedes, Vettel, Webber, Hamilton, Button και Schumacher

Σχετικά άρθρα

Πολλοί οδηγοί που έχουν εγκαταλείψει την ενεργό δράση, λένε συχνά τις απόψεις τους για διάφορα θέματα. Έχετε διαβάσει πολλές από αυτές. Τελευταίος ήταν ο Damon Hill. Τώρα σειρά παίρνουν οι Jackie Stewart, Nigel Mansell, και Gerhard Berger. Οι 3 αυτοί πρώην οδηγοί της Formula 1 θέλησαν να εκφράσουν τις απόψεις τους. Φυσικά εμείς δεν έχουμε παρά να σας τις παρουσιάσουμε.

Θα ξεκινήσω με αυτόν που έχει “λάμψει” περισσότερο στην Formula 1. Τον Sir Jackie Stewart.

Ο Σκοτσέζος 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1967, 1971 και 1973) αρχικά αναφέρθηκε στους Webber, Hamilton και Button.

Νομίζω ότι ο Lewis και ο Jenson έχουν την ικανότητα και είναι στη σωστή ομάδα για να το κάνουν. Και οι δύο είναι σε θέση να κερδίσουν το πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι ο Mark Webber στα 34 έχει αρκετά εργαλεία στο κουτί του, καθώς έχει τεράστια εμπειρία, τεράστιες γνώσεις, αλλά και σοφία τώρα.

Ο Stewart μίλησε και για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Sebastian Vettel.

Ο Vettel τώρα πρέπει να εμφανίσει όλα όσα χρειάζονται, και αυτό είναι το τίμημα για κάθε οδηγό αγώνων. Ήμουν εκεί όταν κάνατε εμπορικές εμφανίσεις εμφανίσεις σε παγκόσμια βάση, έχοντας την τάση να αρχίσετε τη σεζόν τόσο κουρασμένα, όσο όταν την τελειώνεις, τόσο που μερικές φορές να κάνετε στην άκρη έναν οδηγό. Ο Vettel είναι 23 χρονών. Με θυμάμαι στα 23 μου, αλλά με θυμάμαι και στα 34. Ήμουν ένα διαφορετικό άτομο.

Αλλά ποτέ μην ξεγράφετε τη Ferrari, όπως και την Red Bull. Ο Adrian Newey είναι τόσο συγκεντρωμένος στο νέο αυτοκίνητο, και νομίζω ότι θα δούμε εξαιρετικά μονοθέσια στο Bahrein. Επίσης, δεν μπορείς να ξεγράψεις την Mercedes με τον Ross Brawn. Ο Nico Rosberg δεν έχει κερδίσει κάποιον αγώνα ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος πως και ο Michael Schumacher θέλει να κερδίσει και άλλους αγώνες, και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι μια πολύ συναρπαστική προοπτική.

Σειρά παίρνει ο Nigel Mansell. Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής το 1992.

Πραγματικά βλέπω ένα απίστευτο 2011. Με 4 ή 5 παγκόσμιους πρωταθλητές ταυτόχρονα θα πάμε πίσω στη δεκαετία του 1980, όπου είχαμε κάτι παρόμιο με 7 πρωταθλητές μία χρονιά.

Πιστεύω ότι η McLaren θα επανέλθει ακόμα πιο δυνατή, ο Adrian Newey σίγουρα δεν κάθεται, αλλά δουλεύει πολύ σκληρά και τώρα ο πρωταθλητής Vettel θα είναι πιο ώριμος. Ο Mark Webber είναι καλός, έντιμος άνθρωπος και νομίζω ότι θα ενισχύσει τη φήμη του και ελπίζω το 2011 και να είναι πολύ ανταγωνιστικός μαζί με τον Sebastian.

O Mansell μίλησε και για τους Lewis Hamilton και Jenson Button.

Είναι και οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές, είναι τόσο πεινασμένοι, τόσο νέοι και σε μία από τις καλύτερες ομάδες. Έχουν έναν απίστευτο κινητήρα της Mercedes και νομίζω πως θα έχουν θα κάνουν εξαιρετικά πράγματα. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν ομάδες ή οδηγοί που δεν κάνουν λάθη και νομίζω πως το 2011 θα μάθουν από τα λάθη τους. Νομίζω ότι το 2011 θα δούμε λιγότερα λάθη και επίσης θα δούμε μια τεράστια μάχη για το πρωτάθλημα.

Ο Βρετανός εξέφρασε τις απόψεις του και για τον Michael Schumacher.

Στο τέλος του 2011 αν δεν έχει κερδίσει και η ομάδα δεν του δώσει ένα αυτοκίνητο για να αποδείξει πόσο καλός και πόσο μεγάλος είναι, τότε ίσως μπορεί να έκανε λάθος που επέστρεψε. Αλλά νομίζω πως τώρα έχει τα ίδιο αισθήματα πριν εγκαταλείψει. Η ανάπτυξη το χειμώνα έδωσε χρόνο στον Ross Brawn για να ενεργοποιήσει όσα χρειάζονται και έχουν πράγματα να δείξουν στο αυτοκίνητο, ώστε αυτό να δείξει μεγαλύτερη ταχύτητα. Έτσι θα μπορούσε να είναι να είναι ο τζόκερ την επόμενη χρονιά και να κάνουν κάτι πολύ καλό.

Κλείνουμε με τις δηλώσεις του Gerhard Berger, πρώην αφεντικό της Toro Rosso και φυσικά πρώην οδηγό Formula 1. Ο Berger μίλησε περισσότερο για την Ferrari και την κριτική που δέχθηκε μετά από τον αγώνα στο Abu Dhabi, όπου ο Fernando Alonso έχασε το πρωτάθλημα, μετά από τη λάθος στρατηγική της Ferrari.

Μετά, όταν έχεις όλες τις πληροφορίες είναι εύκολο να σκεφτείς και πάντα είναι εξυπνότερος. Ήταν εύκολο να επικρίνουμε τη Ferrari μετά τον αγώνα, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρεις τη σωστή απόφαση σε ένα κρίσιμο δευτερόλεπτο.

Δεν έπρεπε να συμβεί αυτό με το F-Duct της Ferrari. Η Renault είχε καλύτερο F-Duct από αυτούς. Το F-Duct είναι κάτι που γνώριζαν όλοι πολύ καλά.

Στη συνέχεια μίλησε για τη Red Bull, προβλέποντας ότι θα έχουν μια μακρά περίοδο κυριαρχίας.

Δε θα πρέπει να ηττηθούν για όσο καιρό έχουν τον Adrian Newey. Τι πρέπει να κάνει η Ferrari, η McLaren και η Mercedes σε αυτή την κατάσταση; Εγώ θα προσπαθούσα να απομακρύνω τον Newey από την Red Bull. Από την αεροδυναμική πλευρά. Αν ήμουν ανταγωνιστής της Red Bull, θα έκανα τα πάντα για να αλλάξει η πολιτική και να μειώσω τη σημασία της αεροδυναμικής. Σήμερα αυτό γίνεται απλά για να μειωθούν τα έξοδα για τις αεροσήραγγες.

Ενδιαφέρουσες απόψεις. Προσέξατε ότι και οι 3 αναφέρονται στον Adrian Newey; Κακά τα ψέματα είναι ο κορυφαίος αεροδυναμιστής της Formula 1 και το μεγάλο όπλο της Red Bull. Ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις του Berger για το πως πρέπει να τον αντιμετωπίσουν. Λέτε να δούμε κινήσεις από τις κορυφαίες ομάδες για να πάρουν τον Newey; Ποιος δεν θα τον ήθελε στην ομάδα του;

[Πηγή: espnf1 1, espnf1 2, espnf1 3 | Photo copyright: Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr