Ο οδηγός της Mercedes, Michael Schumacher, δηλώνει πως προτίθεται να κατακτήσει και τον 8ο τίτλο, μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό του με την γερμανική ομάδα.

Η πρώτη χρονιά του Γερμανού μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση δεν σημαδεύτηκε από επιτυχίες. Πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν, ότι ο Schumi θα εγκατέλειπε μετά από μια τόσο κακή χρονιά. Ωστόσο, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, υποστηρίζει πως τα ελαστικά της Bridgestone, αλλά και μερικά χαρακτηριστικά της W01 είναι ο λόγος που πιστεύει πως το 2011 θα είναι πιο ανταγωνιστικός.

Το να παλεύουμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ένας ακόμα στόχος μας. Είμαστε Mercedes. Αλλά αυτό είναι ένα τριετές σχέδιο. Προφανώς θα ήταν καλύτερο για εμάς αν όλα γινόταν πιο νωρίς. Μιλάμε για ανταγωνισμό στην απόλυτη κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Δεν μπορείς να έρθεις μόνο σου και να βάλεις μια νέα ομάδα να τους κερδίσει όλους. Αλλά να είστε σίγουροι ότι εμείς εργαζόμαστε πολύ σκληρά και έχουμε όλες τις δυνάμεις συνδυασμένες για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ο Schumacher παραδέχθηκε πως ορισμένες από τις κριτικές που δεχόταν, τις άξιζε.

Είναι εντάξει για μένα, δεν έδειχνε καλή όλη την ώρα. Μπορώ να ζήσω και με την κριτική πολύ καλά, απλά θα πρέπει να το αλλάξετε λίγο γιατί μπορεί και εσείς να κριθείτε.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι απολαμβάνω βαθιά αυτό που δημιουργούμε εδώ και αυτή είναι η καλύτερη βάση για την επιτυχία, και δεν χρειάζεται να αμφισβητήσεις τα κίνητρα. Δεν μπορώ να περιμένω για την έναρξη της επόμενης χρονιάς.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]