Φαίνεται ότι τα προβλήματα που έφερε το προβληματικό πετάλ του γκαζιού της Toyota δεν έχουν τελειωμό. Μέτα την τεράστια ανάκληση που προχώρησε ο Ιαπωνικός Γίγαντας σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως, ήρθε να προστεθεί και η απόφαση του δικαστηρίου για το δυστύχημα που συνέβη τον Αύγουστο του 2009 στον Σαν Ντιέγκο της Αμερικής, όταν κόλλησε το πετάλ του γκαζιού μιας Lexus με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο αστυνομικός, η σύζυγός του, η κόρη και ο αδελφός του αφού το αυτοκίνητο με έπεσε με ταχύτητα 190 χλμ/ώρα μέσα σε ένα χαντάκι και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η Toyota κατέβαλε αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια και μάλιστα ήθελε το ποσό αυτό να μείνει μυστικό. Ο δικαστής όμως Anthony Mohr, του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κομητείας του LA δήλωσε ότι η απόφαση και οι λεπτομέρειες της πρέπει να μαθευτούν αφού είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

Αυτό ήταν το πρώτο από τα 400 δικαστήρια που έχει να αντιμετωπίσει η Toyota μετά από μηνύσεις που έκαναν εναντίον της άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είχαν ατύχημα λόγω του προβλήματος με το πετάλ του γκαζιού.

[Πηγή: Freep | Photo Copyright: REUTERS/Valentin Flauraud]