Πολλοί φίλοι της Ferrari δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας, Stefano Domenicali. Τον θεωρούν υπεύθυνο για το χαμένο πρωτάθλημα του Fernando Alonso στο Abu Dhabi, όπως και για την έλλειψη της ανταγωνιστικότητας της F10 στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ο Ιταλός λοιπόν, δηλώνει πως ήταν έτοιμος να παραιτηθεί μετά από το GP του Abu Dhabi. Οι δηλώσεις του:

Μετά από το Abu Dhabi έθεσα το θέμα της παραίτησής μου. Αναρωτήθηκα αν ήταν σωστό ή όχι να συνέχιζα να βρίσκομαι στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα καθήκον και έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η παραίτηση θα ήταν λάθος.

Ξέρω την ομάδα και νομίζω ότι είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να επωφεληθούμε από όλα όσα έχουμε σπείρει τους τελευταίους μήνες. Από πλευράς μεθοδολογίας έχουμε αλλάξει σχεδόν τα πάντα και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα δούμε το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς μας.

Ο 45χρονος τόνισε ότι για το χαμένο πρωτάθλημα φταίει το γεγονός ότι η F10 ήταν πιο αργή από την RB6, όπως επίσης και η λανθασμένη στρατηγική στο Abu Dhabi.

Το λάθος έγινε. Ήταν ένα λάθος που είχε τεράστιο αντίκτυπο. Σε έναν κανονικό αγώνα θα ήταν ένα κανονικό λάθος.

Ο Ιταλός μίλησε και για το 2011.

Το 2010 ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Το 2011 θα είναι ακόμα περισσότερο. Γιατί εκτός από την Red Bull, που θα είναι φαβορί, η McLaren είναι πάντα μπροστά και ο Lewis Hamilton είναι ένας εξαιρετικός οδηγός.

Επίσης, περιμένω δυνατή και τη Mercedes, γιατί έχουν επενδύσει πάρα πολλά για μια καλή χρονιά.

Φυσικά δεν ξέχασε και τον Felipe Massa.

Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε έναν εξαιρετικό Massa το 2011. Ξέρει ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλη μια κακή σεζόν, όπως το 2010.

[Πηγή: thef1times | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]