Alonso: Η νέα Ferrari θα μου ταιριάζει περισσότερο

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso δήλωσε ότι το νέο μονοθέσιο της Ferrari για το 2011 θα ταιριάζει περισσότερο στο οδηγικό του στυλ. Ο λόγος; Η νέα Ferrari θα έχει αναπτυχθεί περισσότερο γύρω από αυτόν.

Ο Alonso θα μπορούσε να είναι 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, αν η Ferrari δεν έκανε λάθος στη στρατηγική στον τελευταίο αγώνα στο Abu Dhabi. Ο Ισπανός τόνισε ότι η ιταλική ομάδα θα είναι σε ισχυρότερη θέση και το ότι δεν είναι νέος στην ομάδα θα είναι ένα πλεονέκτημα για τον αγώνα του Bahrain.

Όταν το 2010 πήγα στη Ferrari, το αυτοκίνητο ήταν ήδη έτοιμο, ενώ τώρα χάρη στη σχέση που έχουμε αναπτύξει με τους μηχανικούς, θα εισάγουμε κάθε τι που μπορεί να επηρεαστεί από τον οδηγό. Αυτό περιλαμβάνει το cockpit και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου με βάση το στυλ οδήγησης, πράγμα που θα είναι πιο προσαρμοσμένο σε εμένα σε σχέση με πέρυσι.

Ο Ferni μίλησε και για το τι μπορεί να κάνει το 2011.

Θα είναι όμορφο να επαναλάβουμε το 2010 και να αγωνιζόμαστε για το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Νομίζω ότι θα το κάνουμε, αλλά θα αρχίσουμε να το μαθαίνουμε από τις πρώτες δοκιμές του χειμώνα. Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην καλύτερη προετοιμασία για τους δύο τίτλους.

Στο τέλος κάθε σεζόν κάνεις μια εκτίμηση. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τομείς που πρέπει να βελτιωθούμε, παράλληλα όμως πρέπει να κρατήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας.

Χάσαμε πολλούς βαθμούς στο πρώτο μισό και ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε τέλειοι από τον Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο αν θέλουμε να κερδίσουμε. Έχουμε προβεί σε κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό της ομάδας και είμαι σίγουρος πως αυτό θα βοηθήσει. Ξέρω ότι ο Pat δούλευε πολύ καλά στη McLaren και νομίζω ότι μπορεί να μας βοηθήσει.

Ο Alonso μίλησε και για την λάθος στρατηγική στο Abu Dhabi.

Σίγουρα μετά τον αγώνα μπορείτε να πείτε ότι ήταν λάθος απόφαση, αλλά εκείνη την ώρα είναι αλλιώς. Τη στιγμή όμως που διαλέξαμε να μπω στα pits φάνηκε σωστή κίνηση. Τώρα μπορώ να πω ότι μπορούσα να μείνω με τα μαλακά λάστιχα μέχρι τον 30ο γύρο, αλλά είναι διαφορετικά.

Είναι αλήθεια ότι χάνεις και κερδίζει μαζί. Είναι αλήθεια ότι μπορείς να μάθεις περισσότερα από τις ήττες παρά από τις νίκες. Επίσης, είναι αλήθεια ότι το 2010 ήταν για μένα μια επιτυχία. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε άλλο το Abu Dhabi. Αν δώσουμε ένα λεπτό παραπάνω σε αυτό σημαίνει πως θα χάσουμε ένα λεπτό από τη δουλειά μας για το 2011.

[Πηγή: crash | Photo copyright: FRED DUFOUR/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...