Σενάρια για νέα Veyron δεν είναι πρώτη φορά που ακούγονται. Το τελευταίο έρχεται από την Αγγλία και συγκεκριμένα από το Auto Express το οποίο αναφέρει ότι η επόμενη γενιά της Veyron θα πιάνει τα 434.5 χλμ/ώρα, 4 χλμ παραπάνω από όσα έπιασε στο ρεκόρ η Veyron Super Sport.

Πως θα μοιάζει η επόμενη Veyron όμως; Το Βρετανικό site αναφέρει ότι θα μοιάζει με πρωτότυπο της Veyron του Walter de Silva, που είχε σχεδιαστεί από τον επικεφαλή σχεδιασμού του VW Group, το μακρινό 1999. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο κοινό, αλλά με κάποιο τρόπο φωτογραφίες του κυκλοφόρησαν στο internet μόλις πέρυσι!

Μηχανικά θα παραμείνει ο W16 8.0 λίτρων με 4 turbo ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε ότι αφορά την ιπποδύναμη του, αυτή θα κυμαίνεται στα επίπεδα της Super Sport 1200 άλογα δηλαδή με 1500Nm ροπής. Η επόμενη Veyron θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 2.5 δευτερόλεπτα, λίγο γρηγορότερα από την SS χάρη στο μειωμένο της βάρος και στην καλύτερη αεροδυναμική. Η νέα Veyron θα ζυγίζει περίπου 100 κιλά λιγότερα από το τωρινό μοντέλο, χάρη στην εκτενή χρήση carbon, εξωτερικά και εσωτερικά, ενώ φυσικά carbon θα είναι και το monocoque σασί της.

Η νέα Veyron αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2013 και θα αρχίσει να πωλείται το 2014 με τιμή γύρω στα €1.200.000.

Walter de Silva Bugatti Design 1999

[Πηγή: ΑutoΕxpress]

  • Στις φωτό του πρωτότυπου φαίνεται πως προσπαθούσαν να την κάνουν όσο το δυνατόν να θυμίζει το κλασικό μοντέλο της Buggati. Πάντως πρέπει να πιάνει τα 450+ γιατί το SSC θα κινηγήσει και άλλο το ρεκόρ αν και η Μπουκάτι κοντά στην τελική αλλα και σε όλα τα στάδια της επιτάχυνσης είναι απόλυτα σταθερό και ασφαλές σε σχέση με την αμερικανιά!

    • 434.5 φαντάζομαι θα είναι αυτή της έκδοσης παραγωγής! στο τεστ δεν ξέρω πόσα θα πιάνει!

  • crimson

    Καλημέρα ! Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει που και πως μπορώ να την προπαραγγείλω ?

    • έχεις 1.2 εκαταμ. €;;;; μην τα γράφεις αυτά! μπορεί να μας διαβάζει κανένας από ΣΔΟΕ :lol”