Εντάξει, το VW Group έχει θέσει ως στόχο τις 18 εκατ. πωλήσεις έως το 2018 αλλά κάτι πρέπει να κάνει και με την παραγωγή των αυτοκινήτων της. Σύμφωνα με το Bloomberg τα εργοστάσιο της Audi δεν προλαβαίνουν να κατασκευάσουν τα αυτοκίνητα που ήδη έχουνε προπουληθεί λόγω αυξημένης ζήτησης, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες να περιμένουν αρκετό καιρό έως ότου φτάσει στα χέρια τους το νέο αυτοκίνητο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην παραγωγή του A3 και του A6 με τους νέους ιδιοκτήτες να περιμένουν από 3 έως και 4 μήνες ώστε να παραλάβουν το αυτοκίνητο τους. Ο διευθυντής πωλήσεων της Audi, Peter Schwarzenbauer ανέφερε στο Bloomberg ότι τα εργοστάσια της λειτουργούν 100% αλλά αν οι πωλήσεις συνεχίσουν να αυξάνονται τότε θα είναι δύσκολο να πει με σιγουριά πόσος θα μπορούσε να γίνει ο χρόνος αναμονής.

Δεν είναι μόνο η Audi που έχει αυξήσει τις πωλήσεις της. Μέσα στον Ιανουάριο τόσο η BMW όσο και η Mercede-Benz ανακοίνωσαν αύξηση στις πωλήσεις τους με την BMW να αντιμετωπίζει και αυτή πρόβλημα αφού η νέα BMW X3 έχει χρόνο αναμονής που πλησιάζει τους 6 μήνες!

[Πηγή: Bloomberg]