Η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki στην Ελλάδα, Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε, ανακοίνωσε πρόγραμμα ανάκλησης για 454 Grand Vitara 2.4L. Η ανάκληση αφορά οχήματα τα οποία παράχθηκαν από τις 2 Ιουνίου 2008 έως τις 20 Οκτωβρίου 2010 και με πανελλαδικό εύρος πλαισίων από JSAJTDA4V00100061 έως JSAJTDA4V00201579. Στα οχήματα, χρειάζεται να αντικατασταθεί ο τεντωτήρας του εναλλάκτη / αντλίας νερού / συμπιεστή A/C και υδραυλικού τιμονιού. Λόγω της κατασκευής του ελατηρίου του τεντωτήρα, είναι πιθανό να προκληθεί θραύση του και κατόπιν απώλεια της ορθής τάσης του ιμάντα, με αποτέλεσμα να προκαλείται θόρυβος κατά την λειτουργία του κινητήρα.

Παρατεταμένη χρήση του αυτοκινήτου με το παραπάνω σύμπτωμα μπορεί να προκαλέσει την μετατόπιση του ιμάντα με ταυτόχρονη ενεργοποίηση των προειδοποιητικών λυχνιών φόρτισης της μπαταρίας και θερμοκρασίας νερού στο ταμπλό οργάνων. Σε εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να προκληθεί απώλεια της υποβοήθησης του τιμονιού, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερη δύναμη από τον οδηγό για να στρίψει το τιμόνι. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να καλέσουν την 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. στο τηλέφωνο 210-9988168.

[Πηγή: Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε]