Το Μπαχρέιν δεν θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, λόγω των αναταραχών και των διαδηλώσεων στο εσωτερικό του μικρού κρατιδίου. Όπως ξέραμε η απόφαση θα ανήκε στον διάδοχο του θρόνου, ο οποίος ενημέρωσε νωρίτερα τον Bernie Ecclestone για την απόφασή του. Ο πρίγκιπας Salman bin Hamad al-Khalifah δήλωσε:

Αυτή τη στιγμή η προσοχή της χώρας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός εθνικού διαλόγου για το Μπαχρέιν. Παρόλο που ο Bernie Ecclestone είχε ευγενικά καταστήσει σαφές ότι η απόφαση για τον αγώνα ήταν καθαρά του Μπαχρέιν, θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό για τη χώρα να επικεντρωθούμε στα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος και να αφήσουμε την φιλοξενία της Formula 1 για μια άλλη ημερομηνία.

Ο CEO της Formula 1, Bernie Ecclestone δήλωσε στο BBC:

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το Μπαχρέιν έπρεπε να αποσυρθεί από τον αγώνα. Ευχόμαστε σε όλο το έθνος τα καλύτερα ξεκινώντας να επουλώνουν τα προβλήματα της χώρας τους.

Οι δοκιμές ήταν προγραμματισμένες για το 4ήμερο 3-6 Μαρτίου. Φυσικά αυτές ακυρώθηκαν. Δεν ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι η νέα ημερομηνία του GP στο Μπαχρέιν. Φήμες λένε πως μπορεί να γίνει τον Οκτώβριο. Αν προκύψει κάτι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.

Η σεζόν θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου με το Grand Prix της Αυστραλία στο Albert Park της Μελβούρνης.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: REUTERS/Caren Firouz]