Ο Bernie Ecclestone με τον Βασιλιά του Μπαχρέιν, Hamad Bin Isa Al Khalifa

Και ενώ όλα έδειχναν πως η τελική απόφαση για τις δοκιμές και το GP του Μπαχρέιν θα είναι του Bernie Ecclestone, ο Βρετανός τονίζει πως η απόφαση αυτή είναι του Salman bin Hamad al-Khalifah, που είναι και ο διάδοχος του θρόνου στο κρατίδιο του περσικού κόλπου και γιος του Βασιλιά Hamad Bin Isa Al Khalifa.

Ο 80χρονος θεωρεί ότι Salman bin Hamad al-Khalifah είναι σε καλύτερη θέση για να κρίνει αν η διεξαγωγή του GP θα είναι ασφαλής. Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1 δήλωσε:

Αυτός θα ξέρει αν είναι ασφαλές για μας να είμαστε εκεί. Δεν έχω ιδέα, δεν είμαι εκεί, οπότε δεν ξέρω. Δεν πιστεύω ότι η απόφαση έχει να κάνει με τα πολιτικά. Θα αποφασίζει κατά πόσο θα είναι ασφαλές για μας να πάμε εκεί. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα είναι εντάξει.

Ο Ecclestone απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε GP σε άλλη χώρα εκείνη την ημερομηνία, ωστόσο είπε ότι ο αγώνας μπορεί να μετακινηθεί για μια άλλη μέρα μέσα στον Μάρτιο.

Το GP είναι προγραμματισμένο για το 3ήμερο 11-13 Μαρτίου, ενώ οι δοκιμές για το 4ήμερο 3-6 του ίδιου μήνα. Η απόφαση για το τι ακριβώς θα γίνει, θα παρθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη.

[Πηγή: BBC Sport | Photo copyright: ADAM JAN/AFP/Getty Images]

  • maria

    …..άντε πάρε αποφάσεις άρχοντα γιατί καιγόμαστε!:-P

  • Ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο Ecclestone την σκαπουλάρει έμμεσα, πιστεύω πως από την αρχή ήθελε την διεξαγωγή του GP (κέρδος) αλλά το αν η F1 θα πάει στο Bahrain δεν έχει να κάνει μόνο με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι σαν να παίρνει θέση σε πολιτικά ζητήματα (όπως πολλοί σχολίασαν) και έτσι ο θείος Bernie τα ρίχνει αλλού…