Massa: Η Red Bull είναι πραγματικά πολύ γρήγορη

Σχετικά άρθρα

Το ότι η RB7 της Red Bull είναι πολύ γρήγορη το ξέρουμε. Τώρα μας το λέει και ο Felipe Massa, ο οποίος όμως δηλώνει σίγουρος ότι η Ferrari θα είναι στις πρώτες θέσεις. Χθες, ο Massa κατάφερε να γράψει το καλύτερο χρόνο του τεστ στην Βαρκελώνη μόλις στο τελευταίο 20λεπτο, όμως δεν υποτιμά τους ανταγωνιστές του.

Που είμαστε σε σχέση με τους άλλους; Δεν ξέρω και μέχρι να κάνουμε όλοι τα ίδια πράγματα την ίδια στιγμή, με άλλα λόγια στην πρώτη κούρσα, δεν θα ξέρουμε με βεβαιότητα. Η Red Bull είναι σίγουρα πολύ γρήγορη και αυτό είναι γεγονός. Σήμερα (την Δευτέρα) είχαμε καλό γυρολόγιο και δεν νομίζω ότι είμαστε εκτός ρυθμού. Ωστόσο την Κυριακή ο Rosberg ήταν γρήγορος και σίγουρα δεν μπορώ να αποκλείσω την McLaren ή άλλες ομάδες. Εγώ και ο Fernando κάναμε πραγματική προσομοίωση αγώνα και δοκιμάσαμε όλους τους τύπους των ελαστικών με διαφορετικές ποσότητες καυσίμου.

Τα ελαστικά της Pirelli παρουσιάζουν μεγαλύτερη φθορά και αυτό σίγουρα είναι κάτι που θα μπορούσε να δώσει το επιπλέον θέαμα που χρειάζεται η Formula 1. Ο Βραζιλιάνος είπε πως η στρατηγική ενός αγώνα θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική.

Είναι εύκολο να προβλέψουμε ότι θα έχουμε περισσότερες αλλαγές ελαστικών σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Η φθορά είναι εντονότερη και σίγουρα δεν είναι εύκολο να προστατέψεις τα ελαστικά σου. Είναι αλήθεια ότι δίνουν περισσότερο κράτημα, ειδικά η μαλακότερη γόμα, ενώ η μεσαία και η σκληρή δεν είναι τόσο καλές από αυτή την άποψη, αν και η φθορά είναι παρόμοια με τις άλλες. Απ’ όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, οι στρατηγικές στον αγώνα θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικές από τις προηγούμενες χρονιές.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...