Η Ferrari αλλάζει ξανά το όνομα του μονοθεσίου της!

Σχετικά άρθρα

Μπορεί να παρουσιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου, όμως είναι η 3η φορά που αλλάζει όνομα. Ο λόγος για το μονοθέσιο της Ferrari που αποκτά το 3ο διαφορετικό όνομα. Χθες γράψαμε ότι η διαμάχη της Ford με την Ferrari έληξε, αφού η γερμανική εταιρεία απέσυρε τις νομικές διαδικασίες μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ των 2 εταιρειών.

Και ενώ φαινόταν ότι θα κρατήσει το όνομα “F150th Italia”, η ιταλική ομάδα αποφάσισε να αλλάξει ξανά το όνομα του μονοθεσίου με το οποίο θα αγωνίζεται το 2011 στο Πρωτάθλημα της Formula 1. Καλά όλα αυτά, αλλά ποια θα είναι η τελική ονομασία του; Το νέο όνομα του ιταλικού μονοθεσίου είναι Ferrari 150° Italia. Άρθρο στο επίσημο site της ομάδας αναφέρει:

Μπορεί να φαίνεται σαν καφκικό σενάριο, αλλά η υπόθεση σχετικά με το όνομα του αυτοκινήτου με το οποίο ο Fernando Alonso και ο Felipe Massa θα τρέξουν αυτή τη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 βλέπει το τελευταίο επεισόδιο με την ταυτόχρονη αποχώρηση της Ford από τα δικαστήρια. Συνεπώς, η λογική επικράτησε.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο παραμικρός κίνδυνος σύγχυσης ενός μονοθεσίου Formula 1 και ενός pick-up φορτηγού, από την πλευρά τους, οι άνθρωποι από το Maranello αποφάσισαν να αφαιρέσουν το F που ήταν πριν από το 150 και το οποίο αντιπροσωπεύει την Ferrari, όπως έχει κάνει σε πολλές περιπτώσεις, όταν δίνει κωδικές ονομασίες, είτε πρόκειται για αυτοκίνητα πίστας ή αυτοκίνητα παραγωγής. Φαίνεται ότι θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο μεγάλη σύγχυση στο μυαλό των καταναλωτών, την ίδια στιγμή που χάνεται το F, το όνομα θα είναι εντελώς ιταλοποιημένο, αντικαθιστώντας στο αγγλικό “th” με το αντίστοιχο ιταλικό σύμβολο.

Επομένως η ονομασία θα πρέπει τώρα να διαβάζεται ως Ferrari 150° Italia, η οποία θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι το όνομα του αυτοκινήτου είναι ένας φόρος τιμής για την επέτειο της ενοποίησης της χώρας μας. Ας ελπίσουμε πλέον ότι το θέμα θα κλείσει οριστικά και ότι μπορούμε να συγκεντρωθούμε σε πιο σοβαρά θέματα, στην διασφάλιση ότι το αυτοκίνητό μας, που ήδη δείχνει πολύ καλό, θα γίνει ένας πραγματικός νικητής.

[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...