Ο Adrian Newey είπε όχι στη Ferrari!

Σχετικά άρθρα

Ακόμα και οι εχθροί του ξέρουν ότι είναι ο καλύτερος αεροδυναμιστής της Formula 1 αυτή τη στιγμή. Ο λόγος φυσικά για τον τεχνικό διευθυντή της Red Bull, Adrian Newey. Η Ferrari δεν δίστασε να ρωτήσει αν θέλει να δουλέψει για λογαριασμό της ιταλικής ομάδας, αλλά η απάντηση του Βρετανού ήταν “όχι”!

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali δήλωσε για τον guru της αεροδυναμικής:

Φυσικά, ο Adrian είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος στην Formula 1. Αστειευόμαστε με την δυνατότητα να έρθει στην Ferrari, αλλά νομίζω πως είναι χαρούμενος στην Αγγλία και θα μείνει στην Red Bull.

Ο Christian Horner είπε τα καλύτερα για τον Newey και τόνισε πως θα μείνει στην αυστριακή ομάδα για τα επόμενα χρόνια.

Καταλαβαίνω γιατί κάθε ομάδα της Formula 1 ενδιαφέρεται για τον Adrian, αλλά αυτός απολαμβάνει τη ζωή στην Red Bull και είμαι σίγουρος πως θα είναι εδώ και για τα επόμενα χρόνια.

Στις αρχές του έτους ο Newey είχε πει σχετικά με τις προτάσεις που έχει δεχθεί από άλλες ομάδες:

Στο παρελθόν είχα προσφορές από τη Ferrari, τις οποίες εξέτασα σοβαρά. Αλλά η Formula 1 είναι ανθρώπινο άθλημα. Το να δουλέψω για την Ferrari, για χάρη της δουλειάς στη Ferrari δεν είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Είναι κολακευτικό όταν οι άνθρωποι επαινούν τη δουλειά σου, αλλά δεν είναι αυτό που με σηκώνει από το κρεβάτι το πρωί. Το κάνω γιατί μου αρέσει η πρόκληση του σχεδιασμού της Formula 1.

Σύμφωνα με τις φήμες ο μισθός του Newey αγγίζει τα $10.000.000, πολλά περισσότερα απ’ όσα παίρνουν πάρα πολλοί οδηγοί της Formula 1!

[Πηγή: motorsport | Photo copyright: REUTERS/Vivek Prakash]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...