H Tesla μηνύει το Top Gear [w/video]

Σχετικά άρθρα

Τον Δεκέμβριο του 2008, το Top Gear είχε δοκιμάσει το Tesla Roadster στην πίστα του αλλά θα θυμάστε ότι ο Clarkson και η παρέα του μας είχανε προβάλει το Tesla Roadster ως “προβληματικό”. Οι παραγωγοί το είχανε βάλει απέναντι από μια Lotus Elise που κατανάλωνε βενζίνη και ο Clarksson είχε πει ότι η αυτονομία του Tesla ήταν τελικά μόλις 55 μίλια (88 χλμ) και όχι 211 μίλια (340 χλμ) όπως δηλώνει η Tesla. Αυτό εξόργισε την Tesla που λίγο μετά την προβολή δήλωσε ότι το Tesla Roadster δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα ζητώντας από το Top Gear με κάποιο τρόπο να ανακαλέσει το σχετικό video.

Το BBC παραδέχτηκε ότι το video που έκανε το Top Gear είχε σκοπό να δείξει το τι μπορεί να γίνει αλλά ότι κατά την διάρκεια του video έδειξε το το μπορεί να κάνει το Tesla Roadster.

Η στάση αυτή του BBC οδήγησε την Tesla να καταθέσει μήνυση κατά του σταθμού αλλά και του Top Gear κατηγορώντας τα για δυσφήμηση. Μάλιστα δημιούργησε το teslavstopgear.com θέλοντας έτσι να πείσει τους πελάτες της οι οποίοι ακόμη τους ρωτάνε σχετικά με το video του Top Gear.

O Ricardo Reyes, εκπρόσωπος τύπου της Tesla δήλωσε:

Δεν το κάνουμε για τα χρήματα. Ως παγκόσμιος ηγέτης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Tesla οφείλει στο κοινό να σταματήσει την εκστρατεία παραπληροφόρησης του Top Gear.

Το BBC δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση. Ολόκληρη την μήνυση της Tesla μπορείς να την διαβάσεις εδώ.

Το μόνο που μου έρχεται εμένα στο μυαλό είναι ότι θέλει αρκετά θάρρος να τα βάλεις με την μεγαλύτερη εκπομπή αυτοκινήτου του κόσμου με εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

http://www.youtube.com/watch?v=rEN1YAP9SYE

[Πηγή: dailymail, Tesla Top Gear]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...