Η Toyota είναι αντιμέτωπη με εκατοντάδες δίκες σε ότι αφορά το πρόβλημα με το κολλημένο πεντάλ του γκαζιού. Εκατοντάδες άτομα έχουνε μηνύσει τον Ιαπωνικό κολοσσό ότι το πρόβλημα του πεντάλ ήταν αυτό υπεύθυνο για το ατύχημα που είχανε. Φαίνεται όμως ότι η Toyota κέρδισε ένα δικαστήριο από αυτά.

Στο συγκεκριμένο, ένα Scion tC του 2005, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Dr. Amir Sitafalwalla από την Νέα Υόρκη, επιτάχυνε μόνο αφού το πεντάλ κόλλησε στο πατάκι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα δέντρο. Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η Toyota δεν ευθύνεται για το ατύχημα μιας και υπήρχαν τα σχετικά αποδεικτικά video. Ο Sitafalwalla εξετάζει τώρα να ασκήσει προσφυγή στην απόφαση.

Σημαντική απόφαση αυτή για την Toyota αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κερδίσει όλα τα δικαστήρια στο μέλλον, αφού το πρόβλημα αυτό οδήγησε σε εκατομμύρια ανακλήσεις αυτοκινήτων της παγκοσμίως. Τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα η Toyota είχε πληρώσει αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων σε μια οικογένεια στο Σαν Ντιέγκο λόγω του ατυχήματος που προκάλεσε το κολλημένο πεντάλ, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άτομα.


[Πηγή: BusinessWeek]