Ο CEO της Fiat και της Chrysler, Sergio Marchionne επιβεβαίωσε ότι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε το ποσοστό της στην Chrysler LLC κατά 5%, φτάνοντας έτσι το 30%, με την σχετική ανακοίνωση να δίνεται στην δημοσιότητα της επόμενες ημέρες. Η αύξηση αυτή έγινε αφού η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έπιασε και τον δεύτερο από τις τρεις στόχους της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με την αύξηση του εν λόγω ποσοστού στην αρχική συμφωνία. Αρχές του έτους η Fiat είχε ανακοινώσει ότι πλέον διαθέτει το 25% της Crysler.

Ο στόχος που έπιασε η Fiat ήταν η αύξηση των εσόδων της Chrysler από τις αγορές εκτός Β. Αμερικής κατά 1.5 δισ. δολάρια ενώ η Fiat έπρεπε να εξασφαλίσει συμφωνίες πώλησης ενός ή περισσότερων οχημάτων της Chrysler στο 90% των αντιπροσωπειών στη Βραζιλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ιταλική εταιρεία έχει το δικαίωμα να αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή της στο 35% όταν κατασκευάσει ένα νέο όχημα για την Αμερική που θα έχει μέση κατανάλωση μικρότερη των 6 λίτρων/100 χλμ και θα βασίζεται σε πλατφόρμα της Fiat. Τέλος ο Marchionne έχει ήδη ανακοινώσει ότι επιθυμεί να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό αυτό με τον στόχο μέσα στο 2011 να είναι η αύξηση των πωλήσεων των αυτοκινήτων της Chrysler LLC σε 2 εκατ. μονάδες ετησίως (από 1.6 που ήταν το 2010) και με αύξηση του μεριδίου της αγοράς της Αμερικής, κατά 0.6%, αγγίζοντας έτσι το 10%.

[Πηγή: DetNews]