Hamilton: Προσοχή στα ελαστικά

Σχετικά άρθρα

Ο Lewis Hamilton ήταν ο νικητής στον αγώνα της Κίνας, λόγω της ταχύτητάς του, της επιθετικότητας του, αλλά και της διαχείρισης των ελαστικών του. Ο 26χρονος φρόντισε τα ελαστικά του καλύτερα από τον Jenson Button, ωστόσο, αυτό δεν ξέρουμε αν θα συμβεί και πάλι στην Τουρκία, εκεί όπου η πίστα τα φθείρει έντονα. Πέρα απ’ αυτό, ο “Billion Dollar Man” δηλώνει ότι είναι μια πίστα που του αρέσει πολύ. Πέρυσι νίκησε, κάτι που ελπίζει να κάνει και φέτος.

Κέρδισα αυτόν τον αγώνα πέρυσι και το Istanbul Park είναι μια πίστα που πραγματικά μου αρέσει. Είναι μεγάλη, σύγχρονη πίστα, με ποικιλία από στροφές και άφθονα γρήγορα περάσματα και είναι μέρος που αισθάνεσαι πραγματικά το πλεονέκτημα του καλού αυτοκινήτου.

Φυσικά, όλοι μιλάνε για τη στροφή 8, η οποία είναι μια φανταστική στροφή, αλλά επίσης λατρεύω το αργό φρενάρισμα για τη στροφή 9 και 12 γιατί μπορείς να στρίψεις έχοντας αρκετή ταχύτητα και το αν το κάνεις σωστά είναι πραγματικά ικανοποιητικό.

Γι’ αυτόν τον αγώνα, πιστεύω ότι θα δούμε τους οδηγούς να προσπαθούν σκληρά για να προσέχουν τα ελαστικά τους σε όλο τον αγώνα και ειδικά στη στροφή 8, που είναι μια γρήγορη και ανώμαλη στροφή. Είναι μια από τις πιο απαιτητικές στροφές για τα ελαστικά σε όλο το πρωτάθλημα.

Επίσης, είναι μια πίστα που το KERS θα είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Οι περισσότερες ευθείες είναι μετά από αργές στροφές, οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος από τη χρήση του KERS, κυρίως μετά τη στροφή 10 και την τελευταία στροφή.

Πέρυσι, ο Βρετανός ήταν αρκετούς γύρους πίσω από τον Mark Webber, τον οποίο δεν κατάφερε να περάσει, καθώς, λόγω της επιπλέον κάθετης δύναμης που παρήγαγε η RB6, απομακρυνόταν στη στροφή 8.

Υπάρχει πάντα καλή ευκαιρία να περάσει στη στροφή 12, επειδή είναι εύκολο να μείνεις κοντά στο προπορευόμενο μονοθέσιο βγαίνοντας από τη στροφή 10.

Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι οι συναρπαστικοί αγώνες θα συνεχιστούν και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

[Πηγή: McLaren | Photo copyright: HOCH ZWEI]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα