Τα πράγματα σχετικά με την πώληση της Formula 1 αντί να ξεκαθαρίζουν γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Η News Corporation και η Exor έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να γίνουν οι κυρίαρχοι της Formula 1. H News Corporation ανήκει στον μεγιστάνα Rupert Murdoch και η Exor στην οικογένεια Agnelli, η οποία διευθύνει την Fiat, η οποία κατέχει το εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ferrari.

Ο Bernie Ecclestone είχε δηλώσει αρχικά, ότι όλα τα σενάρια είναι σκουπίδια, όμως, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, λέγοντας ότι μια πολύ καλή προσφορά θα το ξανασκεφτόταν.

Αν κάποιος έρθει και προσφέρει πολλά περισσότερα χρήματα απ’ ότι αξίζει, προφανώς θα έλεγα “κάτσε κάτω, ας το συζητήσουμε”. Αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν θα συμβεί αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια τόσο μεγάλη εταιρεία σαν την News Corp ψάχνει για συνεργάτες. Πρώτα ήταν ο Carlos Slim, και τώρα έχουμε ακόμη έναν.

Η CVC, στην οποία είναι μέτοχος και CEO ο Ecclestone, προέβη σε δήλωση, η οποία αναφέρει:

Ο James Murdoch μας ενημέρωσε ότι η προσέγγιση είναι φιλική, ότι βρίσκεται σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο και ότι αναγνωρίζουν ότι η Formula 1 κατέχεται από την CVC και ότι σήμερα δεν είναι προς πώληση. H CVC αναγνωρίζει την ποιότητα της Exor και της News Corporation ως δυνητικούς επενδυτές, αλλά οποιαδήποτε επένδυση στη Formula 1 απαιτεί συμφωνία της CVC και θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι προς το συμφέρον του αθλήματος και των φορέων της.


[Πηγή: planetf1 | Photo copyright: Clive Mason/Getty Images]