Hamilton: Καθοριστικό το λάθος στον πρώτο γύρο

Σχετικά άρθρα

Τα πράγματα για τη McLaren δεν πήγε καλά στον αγώνα της Τουρκίας. Η MP4-26 δεν είχε τον ρυθμό της 150° Italia και RB7 στον αγώνα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος οδηγός της βρετανικής ομάδας στο βάθρο των νικητών. Ο Lewis Hamilton έκανε πολύ καλή εκκίνηση από την βρώμικη πλευρά της πίστας, όμως, στον πρώτο γύρο βγήκε εκτός γραμμής στην προσπάθειά του να περάσει τον Webber για την 3η θέση, έχασε τη θέση του από τον Alonso και τον Button.

Είχα μια αρκετά αξιοπρεπή εκκίνηση, αλλά έκανα ένα λάθος στο πρώτο γύρο και έχασα έδαφος στην 3η στροφή, όταν προσπάθησα να προσπεράσω τον Webber. Αυτή ήταν η καθοριστική στιγμή του απογεύματος. Αν δεν είχα πέσει πίσω από τον Fernando και τον Jenson, νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα πάρει την 3η θέση και να μπορούσα να παλέψω για την 2η στον αγώνα. Η μάχη με τον Jenson ήταν καλή και δίκαιη, όπως πάντα, αλλά αυτό και το γεγονός ότι είχα υπερβολική κλίση στην εμπρός πτέρυγα σήμαινε ότι πάλευα για να προσέξω τα πίσω ελαστικά μου. Έτσι τα ελαστικά μου “τελείωσαν” και αυτό ήταν η αρχή για μια στρατηγική 4 pit stop.

Λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που έχασα στο 3ο μου pit stop, πιστεύω ότι ανακάμψαμε αρκετά καλά. Δεν πιστεύω ότι έκανε τεράστια διαφορά στη συνολική μας θέση, και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε το αυτοκίνητο μόλις βγάλαμε κλίση από την πτέρυγα. Σίγουρα ήμασταν σε θέση να κάνουμε κάτι καλύτερο σήμερα. Αλλά το να ξεκινάς 4ος και 6ος και να τερματίζεις 4ος και 6ος ήταν ένα καλό αποτέλεσμα.

[Πηγή: McLaren | Photo copyright: HOCH ZWEI]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...