Επιστροφή των δοκιμών; Όχι από τις ομάδες!

Σχετικά άρθρα

Από το 2009 απαγορεύονται οι δοκιμές εξέλιξης κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν. Αυτό έγινε για να μειωθούν ακόμα περισσότερο τα έξοδα των ομάδων. Τώρα, ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, ρίχνει στο τραπέζι την ιδέα της επιστροφής των δοκιμών, αλλά φαίνεται πως οι ομάδες την απορρίπτουν!

Ο Γάλλος θέλει να σταματήσει η απαγόρευση από το 2012, και σκοπεύει να συζητήσει το θέμα με τις ομάδες πριν από το Grand Prix της Ευρώπης, στις 24-26 Ιουνίου. Ας διαβάσουμε μερικά σχόλια των ομάδων, για να καταλάβουμε ποια είναι η θέση τους.

Ο Christian Horner, αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, δήλωσε:

Νομίζω ότι η ισορροπία που έχουμε είναι σωστή. Ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω την Παρασκευή, ή να έχουμε λίγα περισσότερα σετ ελαστικών, πράγμα που θα ενθαρρύνει τις ομάδες να δουλεύουν με πιο νεαρούς οδηγούς. Το πρόβλημα με τις δοκιμές είναι ότι μόλις το επαναφέρουν, θα επαναφέρουν τις δοκιμές των ομάδων και το κόστος θα αυξηθεί.

Μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες που έχουμε δει, είναι η μείωση των δοκιμών, έτσι νομίζω ότι η ισορροπία που έχουμε με τις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν και οι δοκιμές με τους νέους οδηγούς στο τέλος της χρονιάς είναι σωστή και είναι οικονομικά επωφελής όχι μόνο για τις μεγάλες ομάδες, αλλά και για τις μικρές.

Ο Martin Whitmarsh, πρόεδρος της McLaren και της FOTA, είναι, επίσης, αντίθετος με την επιστροφή των δοκιμών.

Πολλές ομάδες θα ήθελαν περισσότερες δοκιμές, αλλά πρέπει να σεβαστούμε και τις μικρότερες ομάδες. Πρέπει να περιορίσουμε το κόστος. Αν οι μεγαλύτερες ομάδες ξεκινήσουν τις δοκιμές θα είναι εις βάρος των μικρών ομάδων, και αυτό δεν θα είναι καλό για το άθλημα.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, υποστηρίζει πως οι δοκιμές θα πρέπει να επιστρέψουν.

Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε δοκιμές, να προπονηθούμε. Η Formula 1 είναι μόνο ένα επαγγελματικό άθλημα στον κόσμο, όπου δεν μπορείς να προπονηθείς ή να κάνεις δοκιμές.

Εσύ τι λες, πρέπει επανέλθουν οι δοκιμές;

[Πηγή: autosport | Photo copyright: AP Photo/Fernando Hernandez]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...