Τον τελευταίο καιρό, είχαν αναπτυχθεί φήμες σχετικά με την μετακίνηση του αυστραλιανού GP σε περιοχή εκτός του Albert Park της Μελβούρνης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς τα έξοδα θα είναι πολύ μεγάλα.

Η Υπουργός, Louise Asher, δήλωσε ότι αν γίνει αυτό, ο προϋπολογισμός θα πρέπει να επιβαρυνθεί με πάνω από 300.000.000 δολάρια Αυστραλίας (€224.000.000), σύμφωνα με τους διοργανωτές του Grand Prix. Η Υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα στο κοινοβούλιο:

Το Grand Prix θα παραμείνει στο Albert Park. Ένας από τους λόγους που η φήμη της Μελβούρνης είναι τόσο καλή, είναι το Grand Prix στο Albert Park.

Η σύμβαση που έχει υπογραφεί λήγει το 2015 και, σύμφωνα με την Asher, δεν παρέχει τους καλύτερους όρους για τους φορολογούμενους της πολιτείας της Victoria. Επίσης, τόνισε πως όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τον Bernie Ecclestone για την ανανέωση της σύμβασης, θα παίξουν σκληρό παιχνίδι με τον Βρετανό.

Όταν έρθει η ώρα να διαπραγματευτούμε, θα παίξουμε σκληρό παιχνίδι.

Η σύμβαση, που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι ένα ακριβό συμβόλαιο. Νομίζω ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούσαν να έχουν μια καλύτερη διαπραγμάτευση, αν το συμβόλαιο ήταν χειρότερο για το καλό μου φίλο, κύριο Ecclestone, και καλύτερη για τους φορολογούμενους της Victoria.

Την περασμένη χρονιά, οι φορολογούμενοι πολίτες πλήρωσαν 49.000.000 δολάρια Αυστραλίας (€36.500.000) για το αυστραλιανό Grand Prix.

[Πηγή: planetf1 | Photo copyright: Red Bull Racing/Clive Mason/Getty Images]