Η τύχη ήταν με το μέρος του Sebastian Vettel αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο ήταν το ατύχημα του Perez που του έδωσε σίγουρα την pole position, καθώς ο Lewis Hamilton δεν πρόλαβε να προετοιμάσει τα ελαστικά του και τα φρένα του για μια γρήγορη προσπάθεια. Στον αγώνα, Το ατύχημα των Petrov και Alguersuari στον 69ο γύρο και η κόκκινη σημαία του εξασφάλισαν τη νίκη, αφού η αλλαγή των κατεστραμμένων μαλακών ελαστικών και η αντικατάστασή τους από φρέσκα πολύ μαλακά για τους 7 τελευταίους γύρους του χάρισαν την 5η του νίκη σε 6 αγώνες.

Είναι δύσκολο να περιγράψω τον αγώνα. Είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα. Είναι τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις εδώ. Ήταν ένα τρελός αγώνας. Είναι δύσκολο να φανταστείς ότι μπορείς να κάνεις μόνο ένα pit stop σε αυτόν τον αγώνα, αλλά είναι που κάναμε. Το πρώτο pit stop δεν ήταν καλό και χάσαμε τη θέση από τον Jenson. Έμεινα έκπληκτος όταν ο Jenson μπήκε ξανά μέσα και έπρεπε να αντιδράσουμε. Άνοιγε τη διαφορά με τα πολύ μαλακά, ενώ εγώ είχα τα πιο σκληρά (τη μαλακή γόμα). Σκέφτηκα “μην τα παρατάς”, και συνέχιζα να πιέζω για να κλείσω τη διαφορά. Το αυτοκίνητο ασφαλείας με βοήθησε, αλλά δεν ήταν περίπατος στο πάρκο έχοντας για 60 γύρους τα ίδια ελαστικά. Οι εκτιμήσεις μας δεν μας έλεγαν κάτι τέτοιο. Ρισκάραμε πολύ, αλλά αυτό έκανε τη νίκη ακόμα πιο γλυκιά. Προς το τέλος του αγώνα τα ελαστικά μου ήταν πολύ φθαρμένα, αλλά κατάλαβα ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσω ήταν να μείνω έξω. Είχα 20 γύρους που βρισκόμουν υπό πίεση από τους Fernando και Jenson, θα ήταν δύσκολο στους τελευταίους 6 γύρους, αλλά υπήρξε ακόμα ένα αυτοκίνητο ασφαλείας και ο αγώνας διακόπηκε. Έτσι μπόρεσα να αλλάξω λάστιχα.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Σε κάποιο σημείο ήμουν δεύτερος, 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον Jenson, έτσι η νίκη ήταν μακριά, αλλά ήταν τρελό. Νομίζω ότι η ρουλέτα γύρισε χθες και συνέχισε να το κάνει και στον αγώνα. Είμαι πραγματικά, πραγματικά ευτυχισμένος. Ένα φανταστικό αποτέλεσμα και μια τεράστια τιμή να βάλω το όνομά μου στον κατάλογο των νικητών του Μονακό. Αξίζαμε αυτή τη νίκη, ρισκάραμε και ανταμειφθήκαμε γι’ αυτό.


[Πηγή: Red Bull Racing | Photo copyright: Vladimir Rys/Getty Images]

 • Iceman

  Τυχερός μπορώ να πω,αλλά η νίκη πιστεύω ότι άξιζε  ή στον Alonso ή στον Button και όχι στον Vettel. Αυτοί είναι οι αγώνες όμως και όπως μας έχει δείξει το παρελθόν έχουν ξανά συμβεί τέτοιες νίκες.

  • Και εγώ έναν από τους δύο έβλεπα για νικητή αλλά η τύχη ήθελε τον vettel

 • Phaethon

  Αναγνώρισε ότι ήταν κωλόφαρδος εχτές….

  • δεν γινόταν να μην το αναγνωρίσει

 • gazokiller

  ακόμα κ η τύχη είναι με τον πρώτο…
  κ χρειάζεται στη ζωή για να πετύχεις…
  έχι συμβεί άπειρες φορές στο παρελθον…
  ένα χαρακτηριστικό συμβάν που ποτέ δε θα ξεχάσω είναι η εγκατάλειψη του Hakinen στον τελευταίο γύρο στη Βαρκελώνη…

  η κυριαρχία που ζούμε είναι copy-paste Schumacher εποχή…
  -τέλειο τεχνικό team
  -ένας πολύ καλός οδηγός μέχρι να αποδείξει ότι δε κερδίζει μόνο λόγω μονοθεσίου
  -ενας team mate που υποστηρίζει μονο αυτός πιστεύει ότι δεν είναι δεύτερος οδηγός
  -Γερμανοί κ οι 2
  -στήριξη της FIA στην εύρεση ενός νέου ινδάλματος
  κλπ,
  προσθέστε ότι άλλο θέλετε…
  εγώ βρίσκω πολλές ομοιότητες!!

  • Τι αγώνας αυτός της Βαρκελώνης τότε!!!!