Η δεύτερη θέση του Fernando Alonso στον αγώνα του Μονακό ήταν το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τη Ferrari. Ο ρυθμός της 150° Italia ήταν πολύ καλός, και ο Ισπανός πιστεύει ότι η πίστα του Καναδά ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του ιταλικού μονοθεσίου. Επίσης, στο Grand Prix του Καναδά η Pirelli θα έχει την μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα, πράγμα που βολεύει τη Ferrari, καθώς το κόκκινο μονοθέσιο έχει πρόβλημα με τις πιο σκληρές γόμες. Μπορεί ο Pat Fry να δήλωσε ότι έχουν λύσει αυτά τα προβλήματα, όμως, για να δούμε αν λέει αλήθεια, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Silverstone, εκεί όπου θα έχουμε την πιο σκληρή γόμα της Pirelli. Ο Super Star της Scuderia δήλωσε για το Μόντρεαλ:

Ο αγώνας στο Μόντρεαλ είναι ένας από τους πιο δημοφιλής αγώνες με τους οδηγούς και τις ομάδες. Η πόλη είναι πολύ φιλόξενη και οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πολύ για τη Formula 1. Ακόμα και αν έχει μερικά πολύ γρήγορα κομμάτια, η πίστα ταιριάζει στα αυτοκίνητα που μπορούν να περνούν πάνω από τα kerbs χωρίς να χάνουν πολύ ισορροπία και στα αυτοκίνητα που έχουν πολύ καλή πρόσφυση στις εξόδους των αργών στροφών. Και αυτά είναι δύο χαρακτηριστικά που είναι δυνατά σημεία της 150° Italia. Εδώ, η αεροδυναμική απόδοση, η οποία είναι η αχίλλειος πτέρνα μας αυτή τη στιγμή, είναι λιγότερο σημαντική και έτσι πιστεύουμε ότι έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις.

Πέρυσι, καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο, αλλά φύγαμε από το Μόντρεαλ έχοντας την αίσθηση ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε στο Μονακό, πριν από 10 μέρες και θα ήταν καλό να κερδίζαμε, επειδή έχουμε να το κάνουμε πολύ καιρό. Παραμένει δύσκολο, διότι περιμένω τη McLaren και τη Red Bull πολύ δυνατές, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα. Το δεύτερο τρίτο της χρονιάς ξεκινά, και η κατάσταση στο πρωτάθλημα κάθε άλλο παρά ευνοϊκή είναι. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βρούμε τον καταλύτη σε αυτό το κυνήγι των βαθμών.


[Πηγή: Ferrari | Photo copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]