Μπορεί η απόδοση της McLaren στις κατατακτήριες του Καναδά να μην ήταν τόσο καλή, αλλά η βρετανική ομάδα ετοιμαζόταν για την βροχερή Κυριακή. Οι μηχανικοί επέλεξαν βρόχινο set-up, με μεγαλύτερη κλίση στην πίσω πτέρυγα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η MP4-26 να είναι ταχύτατη, όπως και ο Jenson Button, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του Woking τη δεύτερη φετινή της νίκη και 171η στην ιστορία της.

Η MP4-26 δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά στις διαδρομές πόλης και ο επόμενος αγώνας στη Βαλένθια είναι ο τρίτος συνεχόμενος που γίνεται σε δημόσιους δρόμους. Οι αναβαθμίσεις που είχε η McLaren στο Μόντρεαλ φάνηκε πως απέδωσαν και οι Βρετανοί θέλουν να πετύχουν την δεύτερη σερί νίκη για τη φετινή σεζόν. Ο Martin Whitmarsh, πρόεδρος της ομάδας, τονίζει πως αυτός είναι ο στόχος τους.

Το φανταστικό αποτέλεσμα του Jenson το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον Καναδά απέδειξε ότι σε καμία περίπτωση, ως ομάδα, δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε. Αυτή η νίκη ήταν μια εξαιρετική ώθηση για όλο τον οργανισμό και έδειξε ότι οι συνεχείς προσπάθειές μας για να φέρουμε αναβαθμίσεις στην πίστα αποδίδουν πραγματικά.

Σαν ομάδα, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό το γεγονός ότι η αναβάθμισή μας ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και ότι πραγματικά μπορέσαμε να μεταφράσουμε τα αποτελέσματα από το εργοστάσια σε συγκεκριμένες επιδόσεις στην πίστα. Και πάλι, αυτό είναι το αποτέλεσμα της καλής ομαδικής δουλειάς και αυτό θα μας μεταφέρει με επιτυχία μέσα στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ο 53χρονος ξέρει ότι θα είναι ένα ακόμα δύσκολο Σαββατοκύριακο για τους οδηγούς του, καθώς αναγνωρίζει ότι η Red Bull είναι ακόμα ταχύτερη, τουλάχιστον όσον αφορά τις κατατακτήριες.

Συνήθως πηγαίνουμε καλά στη Βαλένθια, αλλά ποτέ δεν έχουμε κερδίσει εκεί πριν. Νομίζω ότι πάμε εκεί όντας ενθαρρυμένοι από την απόδοση μας, αλλά είναι ρεαλιστικό ότι η Red Bull θέτει ακόμα το ρυθμό, ειδικά στις κατατακτήριες.

Τώρα είμαστε στην καρδιά της σεζόν και πρέπει να διασφαλίσουμε την απόδοση του αυτοκινήτου. Έχουμε δείξει κατ’ επανάληψη ότι αυτό είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Vodafone McLaren Mercedes και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Για τη Βαλένθια και για τους άλλους αγώνες, ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε να νικήσουμε.


[Πηγή: McLaren | Photo Copyright: Clive Mason/Getty Images]