Έπειτα από το 2007 και το Grand Prix της Ιντιανάπολις, οι ΗΠΑ δεν διοργανώνουν κάποιον αγώνα Formula 1. Το 2012 οι κινητήρες του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος θα ηχήσουν στο Austin του Texas. Ωστόσο, ο πρόεδρος της McLaren και της FOTA, Martin Whitmarsh, υποστηρίζει πως πρέπει να έχουμε αγώνες στην ανατολική και τη δυτική ακτή. Παράλληλα, εξηγεί ότι δεν έχει κάτι εναντίον του Texas, αλλά ότι οι ακτές δημιουργούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους φιλάθλους.

Η Αμερική δεν μας χρειάζεται, αλλά πρέπει να την κατακτήσουμε. Ίσως πρέπει να έχουμε δύο αγώνες το χρόνο και ένα κατάλληλο πρόγραμμα marketing. Πρέπει να κατακτήσουμε την Αμερική. Είναι ένα 5ετές πρόγραμμα. Πρέπει να πάμε στην ανατολική και τη δυτική ακτή. Είναι αρκετά μεγάλη αγορά και μια αρκετά σημαντική αγορά για να έχουμε δύο αγώνες και πρέπει να είμαστε εκεί.

Δεν έχω τίποτα εναντίον του Texas, και ελπίζω να είναι ένας πολύ επιτυχημένος αγώνας, αλλά η φυσική ενδοχώρα για μας είναι η ανατολική και η δυτική ακτή. Το Long Beach και γύρω από τη Νέα Υόρκη. Αυτά είναι μέρη που θα δημιουργήσουν ενδιαφέρον στη Formula 1.

Η άποψη του Βρετανού έχει και υποστηρικτές. Ο Ross Brawn, πρόεδρος της Mercedes GP, τονίζει:

Η ανατολική και η δυτική ακτή είναι η εμπορική και επιχειρηματική πλευρά.

Την ίδια άποψη έχει και ο Bob Fernley, αναπληρωματικός πρόεδρος της Force India.

Η δυτική και ανατολική ακτή είναι τα φυσικά σπίτια για τη Formula 1 στην Αμερική.

Εσύ, συμφωνείς με τους κυρίους παραπάνω;

[Πηγή: Motorsport | Photo Copyright: FOTA]