Ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της BMW σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι η Σειρά 1 θα αποκτήσει και τρικύλινδρο κινητήρα. Ο κινητήρας θα μπει αρχικά στην μπροστοκίνητη 1 Series GT η οποία θα βγει στην αγορά το 2014.

Η 1-Series GT θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα UKL1 πλατφόρμα που θα πρωτοφορέσει η επόμενη γενιά των MINI που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2012, αλλά και η επόμενη – τρίτη- γενιά της Σειράς 1. Η νέα πλατφόρμα θα έχει μπροστά ανάρτηση με γόνατα MacPherson ενώ πίσω θα τοποθετεί μια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Θα μπορεί να φιλοξενήσει και τετρακίνητες εκδόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως η BMW παρουσιάσει ένα μικρότερο SUV μοντέλο από την X3 κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ο Klaus αποκάλυψε ότι ο κινητήρας θα είναι 1.5-λίτρων, θα είναι τεχνολογίας turbo και θα αποδίδει κοντά τα 160 άλογα. Ο κινητήρας αυτός θα τοποθετηθεί τόσο στη νέα Σειρά 3 όσο και στα μοντέλα της MINI. Το BMW Group στοχεύεις στις 600.000 με 800.000 ετήσιες πωλήσεις μπροστοκίνητων αυτοκινήτων της BMW και της MINI.

[Πηγή: AutoCar]