Σχεδόν όλοι όσοι ασχολούνται με τη Formula 1 έχουν εκφράσει την άποψή τους για την οδήγηση και τα λεγόμενα του Lewis Hamilton τη φετινή χρονιά, γνωστοί και άγνωστοι. Άλλοι πιστεύουν πως ο Βρετανός δεν πρέπει να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τον άκρως επιθετικό τρόπο με τον οποίο οδηγεί και άλλοι υποστηρίζουν πως ο 26χρονος θα πρέπει να είναι πιο ήρεμος μέσα στην πίστα, αλλά και σε αυτά που λέει.

Σειρά, λοιπόν, έχει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1992, Nigel Mansell. Ο 58χρονος τονίζει πως ο “Billion Dollar Man” είναι ανώριμος και πως θα πρέπει να σκεφτεί μερικά πράγματα για να “διορθώσει” την οδήγησή του εντός πίστας.

Ο Lewis δεν είναι ώριμος και δεν έχει το μυαλό στο κεφάλι του. Πιστεύω πως πρέπει να συγκεντρωθεί, καθώς το πρόσφατο επεισόδιο στο Μονακό ήταν περιττό, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη Formula 1. Σκέφτηκα ότι το οδηγικό του στυλ ήταν πολύ φτωχό, επειδή δεν σέβεται κανέναν άλλον, διότι που θα πάνε οι άλλοι;

Το να λέμε ότι η προσπέραση στο Μονακό είναι αδύνατη, εντάξει… Το έχω κάνει αρκετές φορές βγαίνοντας από το τούνελ, αλλά αυτά που είπε μετά για τους αγωνοδίκες ήταν φρικτά. Ήμουν πολύ απογοητευμένος και θα πρέπει να θυμάται ότι είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έτσι θα πρέπει να ενεργεί αναλόγως κάθε φορά.

Επίσης, ο Βρετανός προτείνει στον Hamilton να πάρει μερικά μαθήματα από τον team-mate του για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται μέσα στην πίστα.

Τόσο ο Lewis, όσο και ο Jenson είναι και οι δύο εξαιρετικοί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στην ίδια εποχή και σίγουρα είναι φανταστικό να τους έχεις και τους δύο στην ίδια ομάδα, αλλά ο Jenson, κατά τη γνώμη μου, κουβαλάει μαζί του λίγο περισσότερη ωριμότητα.


[Πηγή: ESPNF1]