Με τα πρώτα Karma να έχουνε ήδη παραδοθεί, η αντιπροσωπεία της Fisker στην Santa Monica της Αμερικής μας εξηγούν με τον καλύτερο τρόπο τα μυστικά του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τον επαγγελματία οδηγό Kyle Shields να γυρνά στους δρόμους του Los Angeles.

Να θυμίσω ότι το αυτοκίνητο είναι ένα 4-θέσιο sport sedan και διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες και ένα βενζινοκινητήρα συνολικής απόδοσης 403 ίππων με μέση κατανάλωση 2.4 λίτρα/χλμ και 83 γρ/χλμ εκπομπές CO2. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5.9 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Karma ονομάζεται Q-DRIVE και κατασκευάστηκε απο την Quantum Technologies αποκλειστικά για την Fisker. Οι 2 ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι στον πίσω άξονα και παίρνουν ενέργεια μέσω μπαταριών λιθίου ενώ ο 2.ο λίτρων turbo κινητήρας Ecotec ενεργεί ως φορτιστής των μπαταριών για να αυξηθεί έτσι η αυτονομία των μπαταριών. Το Karma μπορεί να κάνει 80 χλμ αποκλειστικά και μόνο με την χρήση των ηλεκτροκινητήρων, ενώ η αυτονομία του εκτοξεύεται στα 480 χλμ με την χρήση του βενζινοκινητήρα. Η φόρτιση των μπαταριών μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε πρίζα.

[Πηγή: LAcarGUY1]