Alonso: 7/10 για τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari είναι η ομάδα που σημείωσε τη μεγαλύτερη βελτίωση μέσα στη χρονιά. Η 150° Italia δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να διεκδικήσει τη νίκη τους πρώτους αγώνες, αλλά στο Maranello κατάφεραν να κάνουν το ιταλικό μονοθέσιο να είναι τόσο ανταγωνιστικό, ώστε παίρνει τη νίκη στο Silverstone και να δείχνει ότι μπορεί να το επαναλάβει. Ο Fernando Alonso βρίσκεται 89 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Sebastian Vettel, αλλά τονίζει πως δε θα τα παρατήσει.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσους περισσότερους αγώνες γίνεται. Είμαστε ρεαλιστές και η κατάσταση στο πρωτάθλημα είναι αυτή που είναι, αλλά έχουμε δει τόσο συχνά ότι μπορούν να γίνουν ξαφνικές ανατροπές. Εξάλλου, είμαστε η Ferrari και έχουμε πάντα την ηθική υποχρέωση, ειδικά για τα εκατομμύρια των οπαδών μας σε όλο τον κόσμο, να σκεφτόμαστε πάντα τον μέγιστο στόχο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τους 8 αγώνες χωρίς να έχουμε το πρωτάθλημα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, τουλάχιστον μέχρι να μην υπάρχει η παραμικρή ευκαιρία. Φυσικά, πρέπει να κερδίζουμε και να ελπίζουμε ότι ο Vettel θα κάνει μερικά λάθη ή ότι θα έχει κάποια προβλήματα.

Ο 30χρονος βαθμολόγησε την ομάδα του με ένα 7 για την μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα.

Ένα 9 ή ένα 10 το βάζεις σε αυτούς που οδηγούν το πρωτάθλημα, αλλά αυτή δεν είναι και τόσο κακή χρονιά για εμάς μέχρι στιγμής. Σίγουρα, το ξεκίνημα ήταν πολύ δύσκολο. Ελπίζαμε σε καλύτερο ξεκίνημα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Μας λείπει ακόμα κάτι σε όλους τους τομείς, ακόμα και στους οδηγούς, για να φτάσουμε στο επίπεδο των καλύτερων. Ωστόσο, αισθάνομαι πολύ περισσότερο μέρος της ομάδας απ’ ό,τι πριν από έναν χρόνο.

Τέλος, ο “El Nano” αναφέρθηκε και στα σενάρια και τις φαντασίες που κάνουν λόγο για μετακίνηση του Hamilton ή του Vettel στη Ferrari.

Φαίνεται φυσιολογικά πράγμα για να το λες. Όλοι οι οδηγοί θέλουν να τρέξουν για τη Ferrari. Κάποιοι ίσως να το λένε ανοιχτά, άλλοι το αρνούνται ακόμα και αν το σκέφτονται. Από τη δική μου πλευρά, με κάνει να νιώθω ακόμα πιο προνομιούχος, επειδή είμαι στη Ferrari τώρα και θα είμαι για πολλά χρόνια, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2016. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τον Felipe για team-mate και δουλεύουμε πολύ καλά μαζί. Εάν έρθει η μέρα που κάποιος άλλος θα έρθει εδώ, δε θα ήταν πρόβλημα για μένα, ακόμα και αν ήταν ο Hamilton.


[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...