Τα τελευταία χρόνια, το Μεξικό έχει αρχίσει να παίζει αρκετά δυνατά στο χώρο της Formula 1. Το όνομα του Carlos Slim, του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, έχει συνδεθεί με το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, καθώς ο Μεξικανός μεγιστάνας ακουγόταν για την εξαγορά της Honda και πιο πρόσφατα για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του αθλήματος. Επίσης, το πιο δυνατό χαρτί για τη χώρα της κεντρικής Αμερικής είναι ο Sergio Perez.

Το τελευταίο Grand Prix στο Μεξικό είχε γίνει το 1992 και ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, τονίζει ότι είναι πιθανή η επιστροφή στην πίστα Hermanos Rodriguez.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνω, σκοπεύω να βρεθώ στην πίστα Hermanos Rodriguez. Σήμερα, το Μεξικό είναι μια οικονομικά ισχυρή χώρα, και είμαι πεπεισμένος ότι στο μέλλον είναι πιθανό. Γνωρίζουμε ότι οι αγώνες κοστίζουν. Υπάρχουν, επίσης, ορισμένα κριτήρια για να πάρει έγκριση, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει “πόλεμος” με τους υποψήφιους νέους προορισμούς. Πολλές είναι οι χώρες που θέλουν να μπουν στη Formula 1, έτσι είναι λογικό κάποιες πίστες να δώσουν τη θέση τους σε άλλες, ελπίζω καλύτερες…

[Πηγή: europapress | Photo Copyright: Wikipedia]

 • TBoc

  Δεν είμαι ειδικός αλλά η χάραξη της πίστας, μου φαίνεται, ότι δεν δίνει πουθενά κάποιο σημείο προσπεράσματος. Θα είναι σαν τρενάκι του λούνα παρκ οι αγώνες εκεί.

  • Demetris

   Έχει το τελευταίο και το πρώτο κομμάτι της Μόνζας. Τα υπόλοιπα είναι απλά βαρετά ίσως αλλά ΟΚ, καλούτσικη φαίνεται…

 • εγώ απο τις δηλώσεις του Todt το συμπέρασμα που βγάζω σαν έλληνας είναι απλό!!!
  δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να δούμε F! στην Ελλάδα, απλούστατα γιατί δε πρόκειτα να γίνει ποτέ τέτοια δήλωση για την Ελλάδα “Σήμερα, το Μεξικό είναι μια οικονομικά ισχυρή χώρα και είμαι πεπεισμένος ότι στο μέλλον είναι πιθανό”…
  και ας κάνουν όσες προσπάθιες θέλουν είτε στη δραπετσώνα, είτε στη πάτρα είτε οπουδήποτε.
  όσο για την συγκεκριμενη πίστα έχω την εντύπωση ότι μοιάζει λίγο την αείμνηστα βαρετή πίστα στην Indianapolis….

  • LJ

   Εχεις δικιο για τον λογο που δεν θα δουμε F1 εδω για τα επομενα 50 χρονια…τουλαχιστον.Και οντως η χαραξη ειναι rollercoaster μονο ενα σημειο για προσπερασμα στην πρωτη τροφη. 

   Ε θα την αναλαβει κ αυτη ο Hermann και δεν θα εχει ουτε και αυτο!