Opel Agila, Corsa, Meriva, Astra με ακόμα μικρότερη κατανάλωση

Σχετικά άρθρα

Η Opel ανακοίνωσε περαιτέρω μειώσεις στην κατανάλωση και νέες τεχνολογικές εφαρμογές στην γκάμα της για τα μοντέλα ΜΥ 2012. Χάρη στην εκτεταμένη γκάμα τεχνολογιών ecoFLEX σε όλη τη γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων, ο αριθμός των αποδοτικών μοντέλων ecoFLEX αυξάνεται και ξεπερνά τώρα τα 60 – ανάλογα με την αγορά.

Έτσι το νέο Astra ecoFLEX χάρη στην τεχνολογία ecoFLEX σε συνδυασμό με το σύστημα Start/Stop έχει μέση κατανάλωση 3.7 λίτρων/100 χλμ και εκπομπές CO2 99 γρ/χλμ κάνοντας το να είναι το καθαρότερο, πιο οικονομικό Astra όλων των εποχών. Το Start/Stop διατίθεται επίσης με βενζινοκινητήρες για το Corsa. Στα μοντέλα 1.2 και 1.4 λίτρων επιτυγχάνει μέση μείωση κατανάλωσης της τάξης των 0.4 λίτρα/100 χλμ με τις εκπομπές CO2 να φτάνουν τα 119 γρ/χλμ. Το Meriva 1.3 CDTI γίνεται πιο οικονομικό με σύστημα Start/Stop και τεχνολογία ecoFLEX. Στο μικτό κύκλο, η κατανάλωση του Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX μειώνεται κατά μέσο όρο 0.4 λίτρα/100 χλμ και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 109 γρ/χλμ – από τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία.

Στη σειρά Corsa, μία νέα έκδοση LPG με νέο κινητήρα 1.2 προδιαγραφών Euro 5 διατίθεται τώρα για εναλλακτική λειτουργία με υγραέριο. Τέλος για τους ανύσηχους υπάρχει διαθέσιμο το Corsa OPC Nürburgring Edition με τα 210 άλογα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την MY 2012 γκάμα της Opel, μπορείς να βρεις στο αναλυτικό δελτίο τύπου στα ελληνικά που ακολουθεί.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Opel Agila, Corsa, Meriva, Astra με Ακόμα Μικρότερη Κατανάλωση

Περαιτέρω μειώσεις στην κατανάλωση και νέες τεχνολογικές εφαρμογές είναι δύο από τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τη γκάμα Opel το ΜΥ 2012. Χάρη στην εκτεταμένη γκάμα τεχνολογιών ecoFLEX σε όλη τη γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων, ο αριθμός των αποδοτικών μοντέλων ecoFLEX αυξάνεται και ξεπερνά τώρα τα 60 – ανάλογα με την αγορά.

Το νέο Astra ecoFLEX καταδεικνύει περίτρανα τα επιτεύγματα της τεχνολογίας ecoFLEX σε συνδυασμό με Start/Stop. Με 99 g/km CO2 (3,7 lit. diesel / 100 km) είναι το καθαρότερο, πιο οικονομικό Astra όλων των εποχών – και μάλιστα με εντυπωσιακή ισχύ 96 kW/130 hp. Το Start/Stop διατίθεται επίσης με βενζινοκινητήρες για το Corsa. Στα μοντέλα 1.2 και 1.4 λίτρων επιτυγχάνει μέση μείωση κατανάλωσης της τάξης των 0,4 lit. / 100 km, με τις εκπομπές CO2 να φτάνουν τα 119 g/km. Το Meriva 1.3 CDTI γίνεται πιο οικονομικό με σύστημα Start/Stop και τεχνολογία ecoFLEX. Στο μικτό κύκλο, η κατανάλωση του Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX μειώνεται κατά μέσο όρο 0,4 lit. / 100 km και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 109 g/km – από τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία.

Στη σειρά Corsa, μία νέα έκδοση LPG με νέο κινητήρα 1.2 προδιαγραφών Euro 5 διατίθεται τώρα για εναλλακτική λειτουργία με υγραέριο.

Για πελάτες που αναζητούν ένα σοβαρό αυτοκίνητο επιδόσεων, η έκδοση περιορισμένης παραγωγής 155 kW/210 hp του Corsa OPC βρίσκεται τώρα στη γραμμή εκκίνησης: πρόκειται για το Corsa OPC Nürburgring Edition.

Το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix γίνεται ακόμα πιο πρακτικό

Η Opel έχει επιχειρήσει βελτιώσεις και στον τομέα της ευελιξίας: το πρακτικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix συνδυάζεται τώρα προαιρετικά με Park Pilot στα Corsa, Meriva και 5Θ Astra. Η καινοτομία FlexFix εξακολουθεί να διατίθεται αποκλειστικά από την Opel. Όπως ανακοινώθηκε κατά το λανσάρισμα του Astra Sports Tourer στα τέλη του 2010, το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου διατίθεται και με αυτό το μοντέλο Astra. Το Sports Tourer υιοθετεί μία νέα, εξελιγμένη έκδοση του FlexFix που παρέχει αναβαθμισμένη πρακτικότητα και λειτουργικότητα.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό είναι ο αφαιρούμενος κοτσαδόρος των Corsa και Meriva.

Νέα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας με περισσότερες λειτουργίες για τα Meriva και Astra

Τα νέα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας που λανσαρίστηκαν με το Insignia, Navi 600 και Navi 900 Europa προσφέρονται τώρα με τα Meriva και Astra στο model year 2012. Τα νέα συστήματα είναι μακράν ανώτερα των προκατόχων τους που βασίζονταν σε CD ή DVD ως προς το εύρος των προσφερόμενων λειτουργιών. Όλο το υλικό χαρτών αποθηκεύεται σε κάρτες SD, ενώ οι χάρτες προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες των πελατών. Εκτός από τα προκαθορισμένα σημεία ενδιαφέροντος (PoI), κάθε πελάτης μπορεί να κατεβάζει και να αποθηκεύει PoI της επιλογής του στην κάρτα SD. Ένα ακόμα πρακτικό χαρακτηριστικό: πέρα από τις ταχύτερες και συντομότερες διαδρομές, το σύστημα πλοήγησης επιτρέπει επίσης την επιλογή της πιο οικονομικής, δηλαδή αυτής με τη μικρότερη κατανάλωση.

Το σύστημα Navi 900 Europa προσφέρει επίσης φωνητική αναγνώριση και λειτουργία ημερολογίου – το δεύτερο με δυνατότητα διαχωρισμού ιδιωτικών και επαγγελματικών ταξιδιών.

Opel Agila: 1.0 ecoFLEX τώρα με 109 g/km CO2

Για το ΜΥ 2012, το Opel Agila 1.0 ecoFLEX προσφέρει αυξημένη ισχύ 50 kW/68 hp (προηγουμένως 48 kW/65 hp) σε συνδυασμό με μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2. Στο μικτό κύκλο, η κατανάλωση του Agila 1.0 ecoFLEX μειώνεται κατά μέσο όρο 0,3 lit. / 100 km, φτάνοντας τα 4,8 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 109 g/km. Αυτό είναι αποτέλεσμα βελτιστοποιημένης τριβής του κινητήρα, Dual Variable Valve Timing (VVT) και ενός προηγμένου εναλλάκτη.

Από το Νοέμβριο, θα διατίθεται μία έκδοση Agila 1.0 ecoFLEX με Start/Stop και ακόμα μικρότερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

Opel Corsa: Τεχνολογία Start/Stop τώρα και με βενζινοκινητήρες

Πέρσι, είχαμε νέο πλαίσιο και σύστημα διεύθυνσης, στις αρχές του 2011 ένα facelift, περισσότερες προτάσεις Color Line και μία έκδοση ecoFLEX με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2 μόλις 94 g/km – το Corsa δεν σταματά αναβαθμίζεται συνεχώς και για το MY 2012 ακολουθεί την ίδια συνταγή.

Επιπλέον των μονάδων 1.3 CDTI ecoFLEX (55 kW/75 hp και 70 kW/95 hp), οι βενζινοκινητήρες 1.2 ecoFLEX (63 kW/85 hp) και 1.4 ecoFLEX (64 kW/87 hp και 74 kW/100 hp) διατίθενται τώρα με Start/Stop. Συνοδεύονται από μπαταρία υψηλής απόδοσης, μίζα βαρέως τύπου και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης 185/65 R15.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Start/Stop είναι ότι στο μικτό κύκλο η κατανάλωση μειώνεται κατά μέσο όρο 0,4 lit. – 5,1 lit. / 100 km για τη μονάδα 1.2 και 5,3 l/100 km για τους δύο κινητήρες 1.4. Στην πόλη, η κατανάλωση μειώνεται μέχρι και 0,8 lit. / 100 km, με αντίστοιχη μείωση εκπομπών CO2 στις βενζινοκίνητες εκδόσεις Corsa μέχρι 119 g/km.

Κάτι επίσης αξιοσημείωτο στη γκάμα κινητήρων του Corsa ecoFLEX είναι ο νέος 1.2 LPG ecoFLEX. Πρόκειται για μία ‘bi-fuel’ μονάδα που λειτουργεί με βενζίνη ή φθηνό υγραέριο (αυτή τη στιγμή περίπου 0,72 ευρώ το λίτρο). Στη λειτουργία με βενζίνη παράγει 63 kW/85 hp και με LPG, 61 kW/83 hp. Πληροί τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 5 και στα δύο προγράμματα και αποδεικνύει την περιβαλλοντική του συμβατότητα με τις χαμηλές εκπομπές CO2 (110 g/km στη λειτουργία LPG, τρίθυρο μοντέλο).

Ένα καυτό Corsa για οδηγούς με πάθος: OPC Nürburgring Edition

Για όσους προτιμούν ένα σοβαρό, σπορ αυτοκίνητο, η Opel έχει μία ξεχωριστή πρόταση το model year 2012 – το νέο κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Corsa, το Corsa OPC Nürburgring Edition.

Συγκρινόμενη με το στάνταρ Corsa OPC, η έκδοση OPC Nürburgring Edition με κινητήρα 1.6 turbo παράγει ακόμα υψηλότερη ισχύ (155 kW/210 hp αντί 141 kW/192 hp) και υψηλότερη ροπή (με λειτουργία overboost: μέχρι 280 Nm αντί 266 Nm του Corsa OPC). Επίσης εφοδιάζεται με το νέο πλαίσιο υψηλών επιδόσεων Bilstein, ένα μηχανικό, πολύδισκο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και σύστημα εμπρός φρένων Brembo που συγκρατεί αξιόπιστα το σπορ μοντέλο στο δρόμο. Το Corsa OPC Nürburgring Edition επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,8 δεύτερα (0,4 δευτ. ταχύτερο από τη στάνταρ έκδοση OPC) μέχρι την τελική ταχύτητα των 230 km/h (αντί 225 km/h).

Εφοδιάζεται με 18άρες ζάντες αλουμινίου, σπορ καθίσματα OPC Recaro για οδηγό & συνοδηγό και φέρει το λογότυπο Nürburgring στα καθίσματα και τις κολόνες B. Το Corsa OPC Nürburgring Edition θα κοστίζει στη Γερμανία 27.650 Ευρώ (συμπερ. ΦΠΑ).

Opel Meriva: Μόνο 109 g/km CO2 με Start/Stop και τεχνολογία ecoFLEX

Όπως στο Corsa, η Opel επεκτείνει τη γκάμα κινητήρων της με Start/Stop και τεχνολογία ecoFLEX για το Meriva. Διατίθεται τώρα με 1.3 CDTI (70 kW/95 hp) και μία έκδοση ecoFLEX με Start/Stop, μπαταρία υψηλής απόδοσης, μίζα βαρέως τύπου και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Οι τιμές επιδόσεων εντυπωσιάζουν: με τον 1.3 CDTI ecoFLEX, η κατανάλωση μειώνεται στην πόλη στα 4,8 lit. (προηγουμένως 5,6 lit.), μείωση 0,8 lit. / 100 km. Ακόμα και στο μικτό κύκλο, επιτυγχάνεται αξιοσημείωτη μείωση της κατανάλωσης, κατά μέσο όρο 0,4 lit. diesel / 100 km. Με εκπομπές CO2 μόλις 109 g/km, το Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX με Start/Stop είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία.

Opel Astra: Δύο νέα μοντέλα ecoFLEX με 99 g/km CO2

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο στην ατζέντα του Astra είναι η μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2, έτσι το επιτυχημένο μικρομεσαίο μοντέλο διατίθεται τώρα με μία μεγάλη γκάμα κινητήρων με σύστημα Start/Stop.

Το model year 2012 σηματοδοτεί τον ερχομό του νέου 1.7 CDTI στην οικογένεια Astra. Στο νέο common-rail turbo diesel βελτιστοποιημένης τριβής, οι μηχανικοί της Opel σχεδίασαν αποκλειστικά ένα νέο σύστημα διαχείρισης κινητήρα. Αυτό διασφαλίζει βέλτιστες επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους θορύβους και κραδασμούς. Ο νέος 1.7 CDTI διατίθεται με δύο επίπεδα ισχύος: 81 kW/110 hp και 96 kW/130 hp με μέγιστη ροπή 280 and 300 Nm αντίστοιχα.

Το 5Θ Astra ecoFLEX διατίθεται και με τις δύο εκδόσεις 1.7 CDTI και προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό οικονομίας και προηγμένων επιδόσεων. Έχει κατανάλωση 3,7 lit. diesel / 100 km και εκπομπές CO2 99 g/km μόνο – που σημαίνει ότι πρόκειται για το καθαρότερο και πιο οικονομικό Astra. Το Astra ecoFLEX διαθέτει Start/Stop, μπαταρία υψηλής απόδοσης, μίζα βαρέως τύπου και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Επιπλέον, περιλαμβάνει σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης, βελτιστοποιημένο κιβώτιο, βελτιωμένη θερμική διαχείριση, ενεργή γρίλια αεραγωγού, χαμηλωμένο πλαίσιο και ενεργά φώτα ημέρας LED.

Και οι δύο εκδόσεις 1.7 CDTI διατίθενται επίσης σε συνδυασμό με ένα τεχνολογικό πακέτο ecoFLEX. Το πακέτο περιλαμβάνει σύστημα Start/Stop, μπαταρία υψηλής απόδοσης, μίζα βαρέως τύπου και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Μειώνει την κατανάλωση στις εκδόσεις 81 kW/110 hp και 96 kW/130 hp στα 4,3 lit. diesel / 100 km και τις εκπομπές CO2 στο 5Θ Astra στα 114 g/km (Astra Sports Tourer: 4,4 lit. / 100 km και 118 g/km CO2).

Το μοντέλο 1.3 CDTI ecoFLEX (70 kW/95 hp) και το 121 kW/165 hp 2.0 CDTI με τεχνολογικό πακέτο ecoFLEX (προηγουμένως 118 kW/160 hp), ήδη διατίθενται με Start/Stop εδώ και αρκετούς μήνες.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...