Ο Michael Schumacher είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στη ιστορία της Formula 1, καθώς έχει 7 παγκόσμια πρωταθλήματα, 280 Grands Prix, 279 εκκινήσεις, 91 νίκες, 43 δεύτερες θέσεις, 154 βάθρα, 208 τερματισμούς στους βαθμούς, 68 pole positions, 115 εκκινήσεις από την πρώτη σειρά, 76 ταχύτερους γύρους, 40 Double Scores (Pole position και νίκη), 22 Perfect Scores (Pole position, νίκη και ταχύτερο γύρο) και 1473 αγωνιστικούς βαθμούς. Κάποιοι, βλέποντας τα παραπάνω, τον θεωρούν το καλύτερο οδηγό που πέρασε από τη Formula 1, και ένας από αυτούς είναι ο Stefano Domenicali. Οι δυο τους έχουν δουλέψει μαζί στη Ferrari, με τον Ιταλό να δηλώνει για τον Γερμανό:

Αυτό θα είναι ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο για τον Schumacher, καθώς γιορτάζει τα 20 χρόνια στη Formula 1, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μέρος της ιστορίας του αθλήματος και, επίσης, μέρος της σημερινής εποχής. Και οι 7 παγκόσμιοι τίτλοι το αποδεικνύουν, είναι ο καλύτερος οδηγός που έχει δει το άθλημα και είναι σε μεγάλο βαθμό στις καρδιές όλων στη Ferrari, και απ’ όλους εμάς του εύχομαι καλή τύχη σε αυτή την ιδιαίτερη περίσταση.

Όσον αφορά το Spa και μερικές αναμνήσεις, θέλω να ξεχωρίσω το 2004, όταν η δεύτερη θέση του Michael του έδωσε τον τίτλο εκείνης της χρονιάς. Θυμάμαι, επίσης, το 1998. Ο Michael είχε επιστρέψει στο γκαράζ μετά από τη σύγκρουση με τον Coulthard και εγώ έπρεπε να πάω μαζί του, καθώς αυτός προσπαθούσε να έχει έναν “φιλικό” διάλογο μαζί του.

Τι λες, είναι ο Schumi ο καλύτερος όλων των εποχών, ή δεν μπορεί να φτάσει τον Ayrton Senna;

[Πηγή: PVM]