Οι Ιάπωνες έδωσαν σήμερα μερικές νέες φωτογραφίες και ένα video του νέου CX-5 το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στη Φρανκφούρτη. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τόσο την τελική έκδοση όσο και ένα “πρωτότυπο” κατά την διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης. Η Mazda δηλώνει ότι οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το 2012.

Το CX5 βασίζεται στο πρωτότυπο Minagi Concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη. Το CX-5 διαθέτει κινητήρες με Skyactiv τεχνολογία όπου ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκεται και έναν 2.2-λίτρων turbodiesel αλλά και ένα μηχανικό κιβώτιο 6-ταχυτήτων. Ο κινητήρας πληροί τα στάνταρ του Euro 6 αφού εκπέμπει λιγότερα από 120 γρ/χλμ CO2, αποδίδει 173 άλογα με 42 κιλά ροπής και είναι 20% οικονομικότερος σε σχέση με τον τωρινό 2.2-λίτρων πετρελαιοκινητήρα.

Σχεδιαστικά το Mazda CX-5 θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα διαθέτει την σχεδιαστική γραμμή “Kodo” που στα Ιαπωνικά σημαίνει ψυχή της κίνησης και παρουσιάστηκε αρχικά στο πρωτότυπο Shinari. Η Kodo δημιουργήθηκε ώστε να ενώσει 3 σχεδιαστικά κέντρα της Mazda, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Αμερικής. Επίσης το CX-5 θα διαθέτει την τεχνολογία SKYACTIV της Mazda που περιλαμβάνει νέους κινητήρες, κιβώτια και σασί.

[Πηγή: Mazda]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

New pictures and video of the all-new Mazda CX-5

Get an exclusive look at the CX-5 ahead of its world premiere at the Frankfurt Motor Show! A new set of pictures and video of CX-5 testing in Europe are now online, including 2 new non-camouflaged pictures. The CX-5 is the first model of a new generation of Mazdas to adopt a full range of breakthrough SKYACTIV TECHNOLOGY and Mazda’s new design theme ‘KODO – Soul of Motion’.

[/learn_more]