Αρκετά συχνά οι αντιγραφές ενός show δεν έχουν την ποιότητα και την επιτυχία της πρωτότυπης εκπομπής. Το ίδιο συνέβη και με την αυστραλιανή έκδοση του Top Gear, μετά από 4 σεζόν και 22 επεισόδια, που πλέον το Chanel 9, το κανάλι που την φιλοξενεί, σταματάει την προβολή της. Η ανακοίνωση έγινε από τον Steve Pizzati, ο ένας εκ των παρουσιαστών, μέσω προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Υπήρχαν φήμες από καιρό ότι το μέλλον της εκπομπής ήταν υπό αμφισβήτηση. Το κανάλι γύρισε μόνο τέσσερα επεισόδια τη τρέχουσα περιόδου από τα οποία μόνο τα τρία έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής αλλά εκπρόσωπος του καναλιού διαβεβαίωσε ότι το τελευταίο επεισόδιο θα προβληθεί αργότερα φέτος. Επίσης, το τελευταίο επεισόδιο της σειράς του περασμένου έτους απέτυχε να βγει στον αέρα παρά το γεγονός ότι γυρίστηκε και διαφημίστηκε.

Να υπενθυμίσω ότι αρχικά η εκπομπή ήταν κάτω από τη στέγη του SBS από το 2008 και για 2 σεζόν με παρουσιαστές τους Steve Pizzati, Charlie Cox και Warren Brown. Την επόμενη σεζόν αντικαταστήθηκε ο Charlie Cox από τον μουσικό James Morrison για να έρθει το Chanel 9 το 2010 και να διώξει τους Warren Brown και James Morrison και να τους αντικαταστήσει με τον Shane Jacobson και το δημοσιογράφο Ewen Page.

Προσωπικά και παρόλο που την παρακολουθούσα πιστεύω ότι ήταν ανούσια και χωρίς χαρακτήρα εκπομπή.

[Πηγή: The Sunday Morning Herard]