Αρχές Σεπτεμβρίου μάθαμε ότι Alfa Romeo σταμάτησε την παραγωγή της 159 στο εργοστάσιο της Νάπολη το οποίο έχει αναβαθμιστεί ώστε να μπορεί να κατασκευάσει το νέο Fiat Panda. Σύμφωνα με δική μας πηγή η Alfa Romeo αποφάσισε να επανεκκίνηση την παραγωγή της αφού η 159 θα παραμείνει στην αγορά ως τα τέλη του 2012.

Η παραγωγή της θα συνεχίσει στο εργοστάσιο της Νάπολη, αλλά στον χώρο όπου γινόταν παλαιότερα η παραγωγή των 147 και GT, αφού τον κύριο όγκο του εργοστασίου, κατέλαβε το νέο Panda. Η παραγωγής της έχει όριο αφού η FPT (Fiat Powertrain Technologies) έχει σταματήσει να κατασκευάσει τα κιβώτια M32 και M40 που φορά η 159 και η παραγωγή θα πρέπει να αρκεστεί στο υπάρχον στοκ. Στην ουσία θα συνεχίσει όπως ακριβώς σταμάτησε με 2 διαθέσιμους κινητήρες, τον 1.75 Tbi των 200 ίππων και τον 2.0 JTDm σε 2 εκδόσεις 140 και 170 ίππων.

Σε ότι αφορά την Giulia. Το εταιρικό πλάνο την θέλει να παρουσιάζεται ως πρωτότυπο είτε στην έκθεση του Detroit είτε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο το 2013. Θα διατηρήσεις τις διαστάσεις της 159 και θα κατασκευαστεί πάνω στην κοντή έκδοση της Ιταλικής πλατφόρμας C-Plus με το μεταξόνιο να είναι μεγαλύτερο των 2.7 μέτρων. Το ίδιο σασί θα χρησιμοποιηθεί και τα C-SUV και C-Sedan της Chrysler, Lancia, Dodge.

Οι Ιταλοί ήταν να την παρουσιάσουν νωρίτερα, αφού ο Luca De Meo, πρώην CEO της Alfa Romo, ήθελε την Giulia να κυκλοφορήσει το 2010, προτού φύγει για το VW Group, ώστε να κρατήσουν φρέσκο τον ενδιαφέρον του κοινού, αλλά εδώ και καιρό την έχουνε στείλει ξανά στο σχεδιαστήριο. Η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2013, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2014. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο για τις λεπτομέρειες. You Rock!