Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Σχετικά άρθρα

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό SUV σε Junior, μετά την αυξανόμενη έντονη αντιπαράθεση με την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τη χρήση του ονόματος μιας ιταλικής πόλης για ένα αυτοκίνητο που θα παραχθεί στην Πολωνία.

Η Alfa Romeo πήρε την απόφαση να αλλάξει το όνομα του μοντέλου πριν λίγα λεπτά, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Jean-Philippe Imparato να δηλώνει ότι η εταιρεία του έδειξε στις αρχές μια λεπτομερή εξήγηση για το γιατί θεώρησε τη χρήση του ονόματος Milano ως δίκαιη για ένα αυτοκίνητο που θα είναι “made in Poland”, αλλά αποφάσισε τελικά να αλλάξει το όνομα για να αποφευχθεί περαιτέρω σύγκρουση, τονίζοντας:

Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα, παρόλο που γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε το θετικό συναίσθημα που πάντα προκαλούσαν τα προϊόντα μας και να αποφύγουμε κάθε είδους διαμάχη.

Όταν περνάς σε πολιτικές συζητήσεις, χάνεις αμέσως τους μισούς αγοραστές σου και θέλαμε να το αποτρέψουμε αυτό.

Η επιλογή του ονόματος Junior είναι απολύτως φυσική, καθώς είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία της μάρκας,

αναφερόμενος στην εμβληματική GT 1300 Junior του 1966.

Ο Imparato πρόσθεσε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της αλλαγής του ονόματος θα είναι αμελητέος, δεδομένου ότι η παραγωγή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και πολύ λίγες μάρκετινγκ ενέργειες θα πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Διάβασε ακόμα

Carlos Tavares: H Alfa Romeo Milano θα ήταν €10.000 πιο ακριβή αν παραγόταν στην Ιταλία

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...