Τομπάζης: Πιο επιθετικό το μονοθέσιο του 2012

Σχετικά άρθρα

Τα τελευταία χρόνια, η Ferrari μάς έχει συνηθίσει σε δηλώσεις σχετικά με τη δημιουργία του νέου της μονοθεσίου. Διαβάζαμε για επιθετική σχεδίαση στα δύο τελευταία της μονοθέσια, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, ειδικά στην περίπτωση της 150° Italia. Οι άνθρωποι του Maranello έχουν εγκαταλείψει την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου και έχουν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο αυτοκίνητο του 2012, με στόχο να είναι άκρως ανταγωνιστικό από τον πρώτο κιόλας αγώνα.

Ο Νικόλας Τομπάζης, επικεφαλής σχεδίασης της Scuderia, υπογραμμίζει ότι όλοι στο εργοστάσιο ακολουθούν μια πιο επιθετική προσέγγιση στη σχεδίαση.

Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα μιλάνε από μόνα τους, όταν θα παρουσιάσουμε το αυτοκίνητο, και ειδικότερα όταν θα αντιμετωπίζουμε τους πρώτους. Μια επιθετική προσέγγιση προκύπτει από την ανάλυση που κάναμε από τις ήττες μας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν λίγο υπερβολικά συντηρητικοί, και έχουμε επικεντρωθεί σε κάποιους τομείς της εξέλιξης. Έτσι, για το αυτοκίνητο της επόμενης χρονιάς, έχουμε μια πιο επιθετική προσέγγιση στον τομέα της αεροδυναμικής, κάτι που απαιτεί πιο στενή συνεργασία με τις υπόλοιπες δομές του αυτοκινήτου.

Θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο στην εξέταση των άλλων πτυχών του μονοθεσίου, αλλά δίνει περισσότερο χώρο στην αεροδυναμική ανάπτυξη. Το άλλο στοιχείο της νέας αυτής προσέγγισης είναι το πώς θα χρησιμοποιήσουμε την αεροδυναμική σήραγγα. Περιλαμβάνει όχι μόνο την εξέλιξη και την βελτιστοποίηση των όσων έχουμε, αλλά και την εισαγωγή νέων στοιχείων στην αεροσήραγγα, τα οποία μερικές φορές δε δουλεύουν, αλλά μερικές φορές μας δίνουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Μπορεί ακόμα να είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για την ανταγωνιστικότητα της Ferrari, αλλά, σύμφωνα με τον Τομπάζη, ο Stefano Domenicali, αγωνιστικός διευθυντής των Ιταλών, είναι εντυπωσιασμένος με τον σχεδιασμό του νέου μονοθεσίου.

Νομίζω ότι οπτικά, το νέο μονοθέσιο θα είναι αρκετά διαφορετικό από τον προκάτοχό του, αλλά αν είναι εντυπωσιακό, όπως είπε ο Stefano Domenicali, όταν είδε για πρώτη φορά το νέο μοντέλο, τότε ελπίζω ότι αυτό θα φανεί και από τα αποτελέσματα. Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους, τους οποίους σκοπεύουμε να διατηρήσουμε, έτσι είμαι αρκετά αισιόδοξος.

[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...