Το τμήμα M της BMW θέλει να κατασκευάσει δικό του αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

O επικεφαλής του τμήματος M GmbH της BMW, Albert Biermann, σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι θα ήθελε το τμήμα του να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα είναι αποκλειστικά δικό της δημιούργημα. Από μηχανικής και τεχνικής πλευράς δήλωσε ότι έχουνε την δυνατότητα να το κατασκευάσουν αλλά παρότι το έχουνε συζητήσει πολλές φορές με την BMW, το project σταματάει λόγω χρημάτων.

Αναφέρθηκε επίσης και στις φήμες που μιλάνε για ένα πετρελαιοκίνητο Μ και ξεκαθάρισε ότι σήμερα δεν υπάρχει η τεχνολογία που θα τους επιτρέψει να κατασκευάσουν έναν κινητήρα εφάμιλλων επιδόσεων με αυτές που θα πρέπει να έχει ένα μοντέλο M. Ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνουνε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, ενώ δεν απέκλεισε και κάποια υβριδική ή ηλεκτρική έκδοση.

Τέλος δήλωσε ότι η τάση του downsizing (η M5 από ατμοσφαιρικό V10 φόρεσε twin-turbo V8) θα συνεχίσει και στα επόμενα μοντέλα τους, ενώ ο πόλεμος της ιπποδύναμης έχει τελειώσει, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Δεν γίνεται να προσθέτουμε όλο και περισσότερη δύναμη στο μέλλον. Τα αυτοκίνητα Μ δεν πουλάνε τα άλογα.”

[Πηγή: Inside Line | Photo Copyright: LOPEZ/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...