Τρίτη και τελευταία μέρα σήμερα του Rally Ισπανίας και προτελευταίου rally για φέτος (το τελευταίο είναι το rally ΜΒ στην Ουαλία μεταξύ 10-13 Νοεμβρίου 2011). Τη παρουσία του στο Rally δίνει και ο πιλότος της F1, Jaime Alguersuari.

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Preview[/tabtext] [tabtext]Shakedown[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab][/tab] [tab][/tab] [/tabcontent] [/tabs]

Παρασκευή:

Ο Ken Block τράκαρε καταστρέφοντας τη πίσω ανάρτησή του.

Highlights

Σάββατο:

Ενώ ο Loeb διατήρησε το προβάδισμά του στη πρώτη θέση για άλλη μια φορά, ο Latvala τερμάτισε μόλις 27.6 δευτ. πίσω του, ο οποίος είπε “‘Hταν η καλύτερη οδήγηση της καριέρας μου, καθώς μαχόμουν με τον Leob” .

Ο Μikko Hirvonen  ήρθε τρίτος το Σάββατο μετά από σκληρή μάχη με το Countryman WRC του Dani Sordo, ο οποίος τελικά τελείωσε τη δεύτερη μέρα τέταρτος. Πέμπτος ήταν ο έτερος Γάλλος της Citroen, Sebastien Ogier.

Κυριακή:

Το πρωί ο Latvala  δηλώνε πως είναι έτοιμος να κόψει το ρυθμό του για χάρη του team mate του Hirvonnen, ώστε να μπορέσει να κυνηγήσει το τίτλο. Ο Loeb παρέμενει πρώτος με το Latvala να είναι πάρα πολύ κοντά του και το Hirvonnen εξίσου κοντά. Στο SS17 ο Ogier αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Εν τω μεταξύ έχουν αρχίσει να μαζεύονται σύννεφα και όλοι τώρα ανησυχούν!

Ακολουθεί το super stage στο οποίο οι τρεις πρώτοι οδηγοί πάντα λαμβάνουν έξτρα βαθμούς, και όπως καταλαβαίνετε, όλα μπορούν να ανατραπούν. Μάλιστα. φημολογείται, ότι φέτος ο νικητής οδηγός του WRC μπορεί να φτάσει να κριθεί στο τελευταίο super stage της χρονιάς στην Ουαλία (WRC 10-13 Νοεμβρίου).

O Latvala στο SS τα έδωσε όλα και όλοι τον συγχαίρουν καθώς θεωρούν πως έκανε το rally της ζωής του, και όντως είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για αυτόν όσο τρέχει το WRC! Αν και κερδίζει προς ώρας το Loeb, αυτός δεν έχει τρέξει ακόμη το SS. Όσον αφορά τα εσωτερικά της Ford, αν και ο Latvala είχε πει πως είναι έτοιμος να κόψει για χάρη του Hirvonnen, ο τελευταίος ούτε καν μπόρεσε να τον φτάσει στο SS, όμως τελικά καταλαμβάνει τη δεύτρη θέση, καθώς γενικά ο Latvala για τρίτη φορά φέτος!! κόβει το ρυθμό του γενικά, ώστε να το περάσει ο Hirvonen!!

Ο Loeb ακολουθεί όμως στο SS τον Latvala και κατά η διάρκειά του, ξαναπερνά τον Latvala και λαμβάνει για άλλη μια φορά τη πρώτη θέση! Όμως και ο Hirvonen μάζεψε αρκετούς βαθμούς εδώ και όλα θα κριθούν στο τελευταίο rally της χρονιάς. Τα τελευταία χρόνια σπανίως έχουμε μάχες μέχρι το τέλος, καθώς ο Loeb “καθάριζε” νωρίτερα.

Όσον αφορά το Superwordrally 2000 ο νικητής (Juho Hänninen) κρίθηκε σε αυτό το rally.