Η McLaren στο επίσημο κανάλι της στο Youtube δημοσίευσε ένα video σύμφωνα με το οποίο το τελευταίο της δημιούργημα, η MP4-12C στα χέρια του αρχισυντάκτη του γερμανικού Sport Auto, Horst von Saurma, γυρνάει την περίφημη πίστα του Nurburgring Nordschleife σε χρόνο 7 λεπτών και 28 δευτερολέπτων. Ο χρόνος καθέ’αυτός είναι πάρα πολύ καλός συγκρινόμενος με τους άμεσους ανταγωνιστές του βρετανικού supercar ωστόσο υπάρχουν κάποια μελανά σημεία. Πρώτο είναι οτι στο video που ανέβηκε στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ολόκληρος ο γύρος ούτε οι συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε (περιβαλλοντικές αλλά και αυτές που αφορούν το αυτοκίνητο) αλλά μονάχα μία συλλογή πλάνων που με το ζόρι φτάνουν το ένα λεπτό. Δεύτερο είναι οτι στα τελευταία δευτερόλεπτα του video υπάρχει ένας πίνακας που συγκρίνει τον χρόνο της McLaren με αυτούς που έχουν πετύχει άλλα αυτοκίνητα. Σε αυτόν τον πίνακα λοιπόν υπάρχουν ασυνέπειες.

Συγκεκριμένα ενώ για την Ferrari 458 Italia, οι Βρετανοί δίνουν χρόνο 7.38, στο fastestlaps η Ferrari έχει ακριβώς τον ίδιο χρόνο. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για την Porsche 911 GT3 RS 4.0 (7.30 σύμφωνα με το video, 7.27 στο fastestlaps) και το Nissan GT-R 2012 (7.34 στο video, 7.24.22 στο fastestlaps). Δεν είμαι αρνητικός ούτε φυσικά λέω ότι η McLaren είναι αργή, ίσα ίσα, στα χέρια κάποιου άλλου ίσως να είναι ακόμα πιο γρήγορη. Απλά είμαι λίγο καχύποπτος.

[Πηγή: Youtube]

 

 • welcome back Alex :)

 • Καλώς ήρθες Άλεξ!!! μας έλειψες!!!!!!!

 • καλώς τον!!!!

  όσο για το video!!!
  οι άγγλοι κ να υπερβάλλουν??
  ποτέ!!!
  lool

 • GiorgioValoValkanos

  akuros o teleftaios pinakas.. eleos

 • δεν παυει ομωσ να ειναι ενα πολυ γρηγορο και μουρατο αυτοκινητο!!!!!
  εμεσ με οτι και να μπουμε ουτε χρονο στα 9 λεπτα 8α κανουμε!!! οποτε για μια διαφορα στα 2-3 sec μου ειναι αδιαφορη!!!! οποτε καραlike!!!!!  :-)))

 • Mika

  Go Mclaren Go Go, pou leei ki enas filos edw!!!
  ;-)

 • Tomy

  Ο πίνακας αναφέρεται στους χρόνους που έχει κάνει ο Horst von Saurma με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και όχι οι καλύτεροι χρόνοι που έχουν κάνει στο ring….
  Απόλυτα λογικό γιατί για να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης πρέπει τα αυτοκίνητα να τα έχει οοδηγήσει ο ίδιος οδηγός…

 • Keil

  Έτσι ρίξε δευτερόλεπτα μωρό μου……!!!!!

 • Κώστας

  εχει πολυ ψωμι ακομα…