Η κατάσταση με το Grand Prix στο Austin του Texas δεν είναι ξεκάθαρη. Ο Bernie Ecclestone είχε δηλώσει ότι δε θα στοιχημάτιζε στη έγκαιρη διεξαγωγή του αγώνα, αφού υπάρχουν καθυστερήσεις, ενώ δεν υπάρχει συνεννόηση με την εταιρεία προώθησης και τον ιδιοκτήτη της περιοχής, κάτι που σίγουρα δεν είναι θετικό, αν, όμως, ισχύουν τα λόγια του CEO της Formula 1.

Όπως είναι λογικό, διαβάζοντας τα σχόλια του 81χρονου, οι διοργανωτές του Grand Prix αντέδρασαν, και συγκεκριμένα ο ίδιος ο Πρόεδρος της πίστας, Steve Sexton, ο οποίος δήλωσε για το θέμα:

Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, και η κατασκευή είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, έτσι δεν καταλαβαίνουμε τα σχόλια του κ. Ecclestone. Έχει εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγώνα στο Austin και επέκταση της φίρμας της Formula 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Αμερικάνικό Grand Prix θα διεξαχθεί εδώ το 2012, σίγουρα θα γίνει.

Ένα έργο αυτού του μεγέθους έχει την προκλήσεις του, και εμείς έχουμε τις δικές μας, αλλά η πόλη, η χώρα, οι κρατικοί αξιωματούχοι, οι υπάλληλοι μας, οι εργάτες μας και οι υποστηρικτές βασιζόμαστε στο ότι το Circuit of the Americas θα γίνει.

Ο Ecclestone φαίνεται να έχει αλλάξει τη στάση του, καθώς στο Abu Dhabi δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα, και ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά!

[Πηγή: Austin American Statesman | Photo Copyright: Tom Pennington/Getty Images for Red Bull]