Η Κίνα γίνεται η μεγαλύτερη αγορά supercars του κόσμου

Σχετικά άρθρα

Η Κίνα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά του κόσμου και αυτό το έχουνε καταλάβει πολύ καλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού έχουνε βάλει στόχο να πουλήσουν όσα περισσότερα αυτοκίνητα μπορούν στους Κινέζους. Φυσικά με τέτοιο ρυθμό ανάπτυξης, ήταν λογικό να αυξηθούν και οι εκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας. Οι Κινέζοι που έχουνε ένα εκατομμύριο καταθέσεις είναι πλέον 960.000, 85.000 περισσότεροι από πέρυσι, ενώ ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε και αυτός από τους 189 το 2010, σε 271 το 2011. Μάλιστα ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Ασία ανέρχεται σε 3.3 εκατ. ανθρώπους, πολύ περισσότερους από τους Ευρωπαίους, και σχεδόν ίδιο ποσοστό με τους Αμερικάνους, σύμφωνα με έρευνα της Merrill Lynch και της Capgemini.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη το Top Marques στο Macau, εκεί όπου όλες οι εταιρίες κατασκευής supercars έδωσαν το παρόν. Η Lamborghini δηλώνει πλέον ότι οι Κινέζοι αγοράζουν με αυξανόμενο ρυθμό supercars, κάνοντας την Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά supercars του κόσμου, προσπερνώντας αυτή της Αμερικής. Η Lamborghini ήδη σχεδιάζει να διευρύνει τις αντιπροσωπείες της στην Κίνα, προσθέτοντας επιπλέον 5 αντιπροσωπείες στις ήδη 14.

Ο Wilson Lee, επικεφαλής της Lamborghini Πεκίνου, δήλωσε ότι οι πελάτες τους, έχουνε περιουσία το λιγότερο 16 εκατ. δολάρια, με τα 2/3 εξ’αυτών να είναι ηλικίας 20-32 ετών, με τους 9 στους 10 να πληρώνουν το αυτοκίνητο με μετρητά. Το 10-20% των νέων ιδιοκτητών μιας Lamborghini είναι μεγαλύτερης ηλικίας και την αγοράζουν μόνο και μόνο για να κάνουν βόλτες και να την βάζουν σε πίστα τα Σαββατοκύριακα, ενώ το 10% την αγοράζει μόνο για να την βάλει στην συλλογή τους, αφού δεν γράφουν ούτε ένα χλμ, με την αντιπροσωπεία να μεταφέρει το αυτοκίνητο με κλαρκ στο σπίτι του αγοραστή, για να μην γράψει αυτό, καθόλου χιλιόμετρα.

[Πηγή: Detnews | Photo Copyright: Aaron tam/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...