Νέες λεπτομέρειες για το νέο Honda Civic Type-R

Σχετικά άρθρα

Και νέες λεπτομέρειες κυκλοφόρησαν για το νέο Honda Civic Type-R. Ο γενικός διευθυντής της Honda Ευρώπης, Manabu Nishimae, μιλώντας στο Autocar, δήλωσε ότι το αυτοκίνητο θα έχει νέο επιθετικό bodykit με νέο μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, πλαϊνά spoiler, νέο πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη, νέες ζάντες, αεροτομή ενώ στο εσωτερικό του θα τοποθετηθούν bucket καθίσματα.

Το νέο Civic Τype R, θα φορά έναν 2.0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης κοντά στα 210 άλογα. Θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει περίπου σε 6.5 δευτ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 241 χλμ/ώρα. Η Honda έχει κάνει το νέο Civic μακρύτερο και φαρδύτερο και έτσι σε συνδυασμό με τις νέες σκληρότερες αναρτήσεις, το νέο Type R θα αποκτήσει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.

Το αυτοκίνητο, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα παρουσιαστεί το 2013 και θα έχει αρχική τιμή στην Αγγλία γύρω στις £23.000 (€26.800).

Τέλος ο Nishimae άφησε ένα πολύ μικρό παράθυρο ώστε να βγει ο αντικαταστάτης του S2000 κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:

Είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί το κόστος ενός πισωκίνητου αυτοκινήτου, αφού θα πρέπει να δημιουργήσουμε νέα πλατφόρμα.

[Πηγή: Autocar | Rendering Photo: Auto Express]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...