O Όλι Ρεν μπορεί να μην μας τα πάρει, αλλά τελικά ο Έλληνας δεν μπορεί να συντηρήσει τις Cayenne. Τι σκέφτηκε λοιπόν; Να τα βάζει φωτιά και να παίρνει τα χρήματα από την ασφαλιστική. Αρκετοί ιδιοκτήτες μην μπορώντας πλέον να συντηρούν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, και με χαμηλή αξία μεταπώλησης, είτε τα βάζουν φωτιά είτε τα δηλώνουν κλοπή. Υπεύθυνος ασφαλιστικής δήλωσε στα Νέα, ότι:

Οι περίεργες υποθέσεις ολικής καταστροφής πολυτελών ΙΧ έχουν υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Ειδικά από τον Οκτώβριο και ύστερα στην εταιρεία ασχολούμαστε με τουλάχιστον 10 συμβάντα τον μήνα, όταν παλιότερα ήταν ένα, το πολύ δύο, τα ύποπτα. Όσο πλησιάζει η περίοδος που οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αυξάνονται και οι εκούσιες κλοπές. Στις περιπτώσεις ολικής καταστροφής οι εταιρείες οφείλουν να πληρώσουν την αποζημίωση ύστερα από 48 ώρες. Σε περίπτωση κλοπής το θύμα πρέπει να περιμένει να περάσουν τρεις μήνες μέχρις ότου λάβει τα χρήματα της ασφάλειας.

Τα ποσοστό που πολυτελή αυτοκίνητα που παραδίδονται στις φλόγες έχει πολλαπλασιαστεί και αυτό, και οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουνε πλέον αναθέσει σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ να διερευνούν αν η κλοπή είναι η πραγματική ή έγινε από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη για να εισπράξει την αποζημίωση.

Παράδειγμα, πριν από μερικές ημέρες σε ερημική περιοχή στο Κορωπί βρέθηκε καμένη ολοσχερώς μια Porsche Cayenne. Η ιστορία που αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα είναι η εξής:

Ο ιδιοκτήτης της είχε καταγγείλει την κλοπή δυο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ είχε υποστηρίξει πως οι κλέφτες του πολυτελούς αυτοκίνητου του τον εκβίαζαν πως αν δεν τους πλήρωνε δεν θα το ξανάβλεπε ποτέ.

Πριν από μερικές ημέρες σε ερημική περιοχή στο Κορωπί βρέθηκε καμένη ολοσχερώς μια Porsche Cayenne. Ο ιδιοκτήτης της είχε καταγγείλει την κλοπή δυο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ είχε υποστηρίξει πως οι κλέφτες του πολυτελούς αυτοκίνητου του τον εκβίαζαν πως αν δεν τους πλήρωνε δεν θα το ξανάβλεπε ποτέ.

“Η αξία του συγκεκριμένου μοντέλου στην αγορά των μεταχειρισμένων είναι σήμερα λόγω της κρίσης στα 12.000 ευρώ. Λόγω της ολοσχερούς καταστροφής του, ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να εισπράξει σχεδόν άμεσα 32.000 ευρώ, με βάση το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Αναθέσαμε την υπόθεση σε ιδιωτικό ντετέκτιβ και αποδείχτηκε μια καλοστημένη επιχείρηση εξαπάτησής μας”, αναφέρει στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας.

Τις πρώτες υποψίες δημιούργησε το γεγονός πως ο ιδιοκτήτης μπορούσε να παραδώσει μόνο δύο από τα τρία επίσημα κλειδιά που του είχαν δοθεί όταν αγόρασε το αυτοκίνητο χωρίς δικαιολογία για το τρίτο που έλειπε. Το αυτοκίνητο επίσης βρέθηκε κλειδωμένο με ανοικτά παράθυρα, κάτι που δεν κολλούσε στην υπόθεση της κλοπής. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν υπολείμματα πλαστικού δοχείου το οποίο οι δράστες είχαν γεμίσει με βενζίνη. Από το μπιτόνι ξεκινούσε ένα σχοινάκι το οποίο κατέληγε κοντά στον λεβιέ ταχυτήτων. Εκεί ήταν τοποθετημένο ένα ρεσό το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να ανάψει το σχοινί και να δοθεί στους εμπρηστές ο απαραίτητος χρόνος να φύγουν από την περιοχή χωρίς να κινήσουν υποψίες.

Όπως αναγκάστηκε τελικά να παραδεχθεί ο ιδιοκτήτης, είχε δώσει σε δύο φίλους του το κλειδί για να του “κλέψουν” το αυτοκίνητο και να του βάλουν φωτιά διότι είχε ανάγκη τα χρήματα και δεν μπορούσε να το συντηρήσει πλέον. Στο τέλος το «θύμα» αντί για τα 32.000 όχι μόνο έχασε το Ι.Χ. του, αλλά υποχρεώθηκε να πληρώσει και τα έξοδα του ερευνητή, του πραγματογνώμονα, του πυροτεχνουργού, του τεχνικού συμβούλου και οποιουδήποτε άλλου χρειάστηκε να συμβάλει στην απόδειξη της απάτης εις βάρος της ασφαλιστικής.

“Υπάρχουν δυο διαφορετικές κατηγορίες δραστών», εξηγεί στα «Νέα» ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Νίκος Πελεκάσης, ο οποίος έχει αναλάβει την εξιχνίαση πολλών ύποπτων υποθέσεων. «Η πρώτη κατηγορία αποτελείται από ερασιτέχνες. Ο ιδιοκτήτης ή κάποιο φιλικό του πρόσωπο εγκαταλείπουν το όχημα σκεπασμένο σε κάποιο σημείο που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχουν. Στην περίπτωση αυτή θα βρεθούν σίγουρα οι δράστες”.

Μια τέτοια περίπτωση εντοπίστηκε πρόσφατα με δράστη τον ιδιοκτήτη μιας Porsche Boxter και άθελα του πρωταγωνιστή έναν Πακιστανό. Ο ιδιοκτήτης της Porsche είχε εγκαταλείψει το όχημα στην Καλλιθέα. Το είχε σκεπάσει με μια κουκούλα, είχε δηλώσει την κλοπή του, το είχε αφήσει και ξεκλείδωτο και περίμενε να περάσουν τρεις μήνες για να λάβει την παχυλή αποζημίωση. Μόνιμος κάτοικος της Porsche όμως είχε γίνει πακιστανός μετανάστης, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο πολυτελείας. Μέχρι που τον κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, και συνελήφθη από την Αστυνομία. Ετσι, λίγο προτού εκπνεύσει το τρίμηνο, επεστράφη η Porsche. Ανάλογη ατυχία είχε και ιδιοκτήτης ενός τζιπ Hyundai Santa Fe ο οποίος είχε κρύψει το αυτοκίνητο κάτω από κουκούλα. Για κακή του όμως τύχη στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν ύστερα από μερικές εβδομάδες έργα ασφαλτόστρωσης, το όχημα απομακρύνθηκε από γερανό και επεστράφη στον ιδιοκτήτη του.

Η δεύτερη κατηγορία, σύμφωνα με τον κ. Πελεκάση, είναι οι επαγγελματίες – “απαλλοτριωτές”. Έναντι αμοιβής αναλαμβάνουν να κλέψουν το όχημα, να το φυλάξουν μέχρι να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης και να τον ενημερώνουν για τις αδυναμίες της ασφαλιστικής εταιρείας.

[Πηγή: Τα Νέα | Photo: Flickr]

 • έλα ρε Κορωπάρα…
  μετά τους σατανιστές που έκαιγαν τον Υμηττό τώρα έχουμε κ αυτούς που καίνε τις Cayenne!!!!

 • kati  tetoioi μαμανε το ολο συστημα και μετα μια απλη διαδικασια που την θεωρρεισ δεδομενη στη βγαζουν ξυνη!!!!!!!!! πραγματικα δεν λειπαμε καθολου κατι τετοιυσ εξυπνακηδεσ…..οταν κυριε μου με ”χλευαζεσ” στο φαναρι τωρα κλαψε που με δανεικα δεν μπορεισ να πληρωσεισ ουτε τα τελη και σκεφτεσαι απατεωνιεσ!!!!!!!!!!!!!!!
  οσο το σκεφτομαι αυτο σκεφτομαι και τη λουγκρα τον λακη γαβαλα!!!!!!!!! ασχετο αλλα σχετικο παραδειγμα του μοστραρω με το τιποτα!!!!!!!!
  ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • nikxan1

   ο λακης γαβαλας, κυκλοφοραει με ρολς ρους, συνοδεια μπραβων σε σμαρτακια, και νοικιαζει ενα “σπιτι” με νοικι 12.000€ τον μηνα!!!!
   τον τσιμπησανε για χρεη, αλλα τον αφησαν παλι ελευθερο…. (αλλοιμονο)
   α ρε αθανατη ελλαδα!!!!!

  • αυτο ακριβωσ λεω φιλοσ!!!!! με χρηματα ολα αυτα που επρεπε να εχχει καταβαλει στο δημοσιο!!!!! πχ ετσι και εγω αν δεν πληρωνα σε ολεσ τισ αγορεσ μου ΦΠΑ 8α ειχα + εναν αερα 4000-5000 ευρω να κηνιθω….αλλα εγω τον πληρωνω……..
   ολοι αυτοι που ειχα τα καγιεν και δεν ξερω γω τι αλλα τα ειχαν παρει με αερα κοπανηστο η με ΠΟΥΣΤΙΕΣ !!!!!! ε καιροσ να πληρωσουν!!!!!!! τετοιοσ μαγκασ γινομαι και γω ανα πασα στιγμη!!!!!!!

 • hellboy
 • Dj-aerox

  loipon ego tha statho sto simio pou leei gia to cayenne pou vrethike sto koropi kameno.
  1on  cayenne me 12.000 den vriskis stin elada oti modelo kai na einai auto!
  2on  i times sta   cayenne arxizoun apo 15.000 kai pano.
  3on  ante pes oti einai 12.000 i aksia tou cayenne logo paliou montelou , pos re si asfalistiki eteria tou apozimioneis to cayennne ton 12.000  (pou les oti ine i aksia tou)  se   32.000 euro ?
  epidi exo pira se asfaleies to diko mou to amaksi otan to pira to ekana mikti asfaleia  kai mou to ixan valei 40.000 aksia  kai tin teleytea fora pou ekana mikti asfaleia prin 2 xronia mou eixan riksi tin aksia sta 30.000.otan kaneis mikti asfaleia  erxete pragmatognomonas sou pernei ton arithmo plaisiou sou vgazei photos to amaksi  kai paei sta kentrika   kai apo ekei sou vgazoun tin aksia tou autokinitou sou  , kai analoga tin aksia tou   einai kai ta asfalistra!Den vazei oti aksia thelei o katoxos tou oximatos!Ama itan etsi  kai ego tha eperna mia cayenne tou 2005  20.000 euro kai tha pigena stin asfalistiki kai tha tous elega valto mou aksia oximatos 40.000  etsi den einai?ti nomizete oti ine toso xazei stis asfalistikes?thelo na katalikso oti oso pernaei o kairos i aksia tou oximatos pefti   den menei i aksia apo oti to eixes pari kainourgio!

  • αν έχεις όμως φίλο ασφαλιστή ότι είπες αναιρείται…!!!

  • Dj-aerox

   kaneis lathos file. kai go ixa filo pragmatognomona kai tou leeo re si emena einai 2006 montelo kai den diaferi se tipota apo montelo tou 2008   den mporoume na valoume 2008 gia na auksithi i aksia tou oximatos? kai mou leei ego mporo na grapso oti einai 2008 montelo alla o arithmos plaisiou paei se pio megala stelexei pou elenxoun eksonixistika tou arithmous plaisiou apo upologisti gia na doun an einai ontos alithina ta xaraktiristika tou oximatos opote den mporeis na kaneis poustia se auto to komati file gazokiller! tora an einai filos kolitos sou o katoxos tis idias tis asfalistikis kai kanei mia ekseresi se sena prosopika auto den ton ksero! alla se kamia periptosi den pori na gini auto poules , ama itane etsi opos ta les kai oloi oi pragmatognomones kanonizane gia ta filarakia kai tous gnostous tous   den tha upirxane asfalistikes eteries tora tha eixane kleisi oless!

  • loeb

   Δεν ξερω τι ισχυει για τις μεικτες ασφαλειες αλλα για τις απλες πολλα απο αυτα δεν ισχυουν. Εμενα και στα δυο αμαξια δεν μου εχουν ριξει την αξια του αυτοκινητου. Να φανταστεις στο ενα απο τα δυο εχουν 2πλασια αξια. Απο 5000 το εχουν 11000. Και στο αλλο οταν επεσε ενας επανω σε ενα παρκαρισμενο και αυτο επανω μου μου πληρωσαν καινουριο προφυλακτηρα ενω ειχε γρατσουνιες που μαζι με βαψιμο και μια γρατσουνια στο πορτ παγκαζ πηρα 600 ευρω. Και να φανταστεις μιλαμε για αυτοκινητο του 93 μοντελο. Και μιλαμε για μια απο τις 2 πιο γνωστες ασφαλιστηκες εταιρειες. Αλλα ηθελε να παει δικαστηκα και δεν εστειλε καν εμπειρογνωμονα να εξετασει την ζημια. Πηγε ο εμπειρογνωμονας της δικης μου ο οποιος τα φουσκωσε και λιγο. Αλλα με βαση το οτι περιμενα 1,5 χρονο να πληρωθω και λιγα πηρα. 
   Δεν πιστευω οτι ειναι χαζες οι εταιρειες αλλα ουτε και αρκετα εξυπνες οπως θελουν να δειχνουν.

  • giorgos

   την ασφαλεια την πληρωνεις για αξια αυτοκινητου στα 32 χιλιαρικα γιαυτο σε αποζημιωνει και τοσα μεχρι προτιμως εκει ητανε οι τιμες

 • Constantine

  Φαντάζομαι στην επόμενη πορεία διαμαρτυρίας στην Αθηνα , να βλέπεις κάθε ψευτοκλαμουράτο νεόπλουτο τύπο , με κουκούλα να καίει το αμαξι του και μετά να κατηγορεί τους αναρχικούς !! χαχαχαχ

 • sofokles5 (ex sofokles)

  na simeiwsw…pos oi zades leipoyn!! tyxaio??? ena 2000 exoun standar…

  • nikxan1

   εχεις δικιο!!!
   ξερω που το πας, και εχεις απολυτο δικιο. τουλαχιστον εβγαλε 2 χιλιαρικα να πληρωσει τα εξοδα!!!

  • αφου εχει κανει πουστια απο την αρχη!!!!!! στισ ζαντε θα κολλησουμε?????  :-)

  • sofokles5 (ex sofokles)

   na balwsei kapoies extra “trypes”…:-)

 • Tsou Kostas

  αραγε το γατονι ο κλουζο που ερευνα την υποθεση παρατηρησε οτι το αυτοκινητο δεν καηκε εκει. Τι ντετεκτιβ ρε και κουραδες, το λενε μπας και κολωσει κανενας και δεν το κανει.

  • loeb

   Συμφωνω μαζι σου και εγραψα και πιο πανω το γιατι. Μονο σοβαροι δεν ειναι εκει στις ασφαλιστηκες. Αν ηταν δεν θα καταργουσαν το Bonus που ειχαν καποτε. Γιατι ρε συ ειναι αδικο να μην εχω τρακαρει τοσα χρονια και ο γειτονας απεναντι να κανει 2-3 χτυπηματα το χρονο και να πληρωνουμε σχεδον τα ιδια. Επρεπε καθε χρονο να παιρνεις και μεγαλυτερο bonus ενω αντιθετα οποιος τρακαρει πιο συχνα να αυξανεται καθε χρονο ακομα πιο πολυ. Καποτε αυτο ισχυε τωρα τα εχουν κανει ολα ιδια.

  • η φωτό δεν είναι το πραγματικό αμάξι!!!
   πάτα στην πηγή να το δεις!!!

 • adele91

  πρεπει να σας διαβαζουν στον ΑΝΤ1… σημερα το πρωι ειχαν αυτο το θεμα και το αλλο με τα 14 supercar στην ιαπωνια… :) ;)

  • χαχαχαχαχαχα! ναι ε;;; Γεια σου ANT1! πες κανένα καλό λόγο για μας! :D :D :D :D :D

  • πλεον αμα παρακολυθεισ ειδησεισ…εγω σπανια τον τελευταιο καιρο…..8α διαπιστωσεισ οτι πλεον δεν κανουν τιποτα απο το να περνουν αυτουσια αρ8ρα που εχουν γραφτει μια δυο μερεσ πριν απο blogs και τα παρουσιαζουν με εικονεσ αρχειου σαν σημερινεσ!!!!!! οποτε πολυ λογικο να το κανουν και σε θεματα αυτοκινητου!!!!!!

  • βασικά έχω κόψει την τηλεόραση, βλέπω μια δυο εκπομπές και αυτές στα web tv των καναλιών.

  • mia απο τα ιδια!!!!!!