Η Suzuki υπέγραψε και νέα συμφωνία πετρελαιοκινητήρων με την Fiat

Σχετικά άρθρα

Η Suzuki συνεχίζει να αγνοεί την σχέση της με την Volkswagen κλείνοντας και νέα συμφωνία με την Fiat για πετρελαιοκινητήρες. Η νέα συμφωνία αφορά τον τετρακύλινδρο 1.300αρη Multijet turbodiesel απόδοσης 75 ίππων, ο οποίος θα τοποθετηθεί στα μοντέλα της Maruti Suzuki στην Ινδία. Ο κινητήρας θα κατασκευάζεται από την Fiat Ινδίας FIAL (Fiat India Automobiles Limited), μια κοινοπραξία της Fiat και της Tata Motors, στο εργοστάσιο της πόλης Maharashtra. Η παραγωγή των κινητήρων θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο με στόχο της 100.000 μονάδες ετησίως.

[Πηγή: Suzuki, Fiat]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Fiat και η Suzuki κατέληξαν σε συμφωνία για την παροχή μηχανών Fiat Diesel στην Maruti Suzuki (Ινδία)

Η Fiat και η Suzuki συνεχίζουν να ενδυναμώνουν τη μακρόχρονη και αποδοτική επιχειρηματική τους σχέση.

Οι δύο εταιρείες έκλεισαν μία συμφωνία κατά την οποία η Fiat θα παρέχει στην Maruti Suzuki India Limited, τον Diesel κινητήρα 3L MultiJet 75 ίππων BS-IV, και ο επίσημος αντιπρόσωπος θα είναι η Fiat India Automobiles Limited (FIAL) , αποτέλεσμα της κοινοπραξίας μεταξύ της Fiat και Tata Motors και της Maruti Suzuki India Limited (MSIL).

Η FIAL θα παρέχει στην MSIL 100.000 κινητήρες MultiJet το χρόνο, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2012 και για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο κινητήρας θα εγκατασταθεί στα οχήματα Suzuki τα οποία θα παράγονται και θα πωλούνται στην Ινδία από την MSIL.

Η παραγωγή του κινητήρα για την MSIL θα ξεκινήσει την τέταρτη εβδομάδα του Ιανουαρίου στο εργοστάσιο της FIAL στο Ranjangaon, κοντά στην Pune στην πολιτεία της Maharashtra.

Η συγκεκριμένη παραγωγή αποτελεί τη συνέχεια των 1.3L MultiJet SDE, κινητήρες οι οποίοι είναι ήδη εγκεκριμένοι από τη Fiat και κατασκευάζονται από τη Suzuki Powertrain India Limited.

Ο 1.3L Multijet 75hp BS-IV SDE είναι τετρακύλινδρος, 16V κινητήρας που ενσωματώνει την αναγνωρισμένη τεχνολογία ψεκασμού της Fiat Multijet που έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Ινδία τα αυτοκίνητα diesel.

Ο Multijet 1.3L αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς για την αποτελεσματικότητα και την απόδοση στην κατηγορία του, συνδυάζοντας επιδόσεις με χαμηλές στο περιβάλλον επιπτώσεις.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Ανάκληση 21.353 Suzuki Jimny

Η Suzuki προχωρά στην ανάκληση 21.353 Jimny παραγωγής μεταξύ 12 Νοεμβρίου 2018 και 7 Σεπτεμβρίου 2019 επειδή η φτερωτή τροφοδοσίας καυσίμου στην αντλία καυσίμου,...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Η Suzuki ανανεώνει δεύτερη φορά το Vitara

Η τωρινή γενιά του Vitara παρουσιάστηκε το 2014 και το καλοκαίρι του 2018 η Suzuki είχε παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση του. Έξι χρόνια μετά,...