Ποια είναι η καλύτερη ομάδα, αυτή τη στιγμή, στη Formula 1; Εντάξει, η λέξη “καλύτερη” μπορεί να πάρει διάφορες έννοιες από τον καθένα μας, ωστόσο ο Gerhard Berger, πρώην οδηγός της McLaren και της Ferrari, υποστηρίζει πως η καλύτερη ομάδα είναι η McLaren, αφού σχεδιάζει, συνεχώς, γρήγορα αυτοκίνητα, χωρίς να έχει στις τάξεις της τον Adrian Newey, κορυφαίο αεροδυναμιστή και επικεφαλή του τεχνικού τμήματος της Red Bull Racing.

Στην πραγματικότητα, η McLaren είναι, βασικά, η καλύτερη ομάδα. Δεν έχουν τον Newey, όμως συνεχώς, σχεδιάζει καλά μονοθέσια. Αυτό δείχνει ότι έχουν μια ισχυρή και ευρεία ομάδα μηχανικών. Με τη Mercedes, έχουν τον καλύτερο κινητήρα και, επίσης, πολύ καλούς οδηγούς.

Ο Αυστριακός αναφέρθηκε και στον Michael Schumacher, τονίζοντας ότι η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία για τον 43χρονο. Επιπλέον, ο Berger πιστεύει ότι θα ηττηθεί και φέτος από τον Nico Rosberg, τον οποίο παλαιότερα, έχει χαρακτηρίσει ισάξιο οδηγό με τον Sebastian Vettel.

Δε νομίζω ότι θα επεκτείνει το συμβόλαιό του. Θα είναι κουρασμένος. Έχει πάει καλύτερα φέτος απ’ ό,τι το 2010, ειδικά στο δεύτερο μισό, και μπορώ να φανταστώ ότι θα πάει ακόμα καλύτερα φέτος. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν έχει καμία πιθανότητα απέναντι στον Rosberg. Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε τον Vettel με τον Rosberg με το ίδιο μονοθέσιο.

Αλήθεια, για ‘σένα, ποια είναι η καλύτερη ομάδα της Formula 1;

[Πηγή: Auto Motor und Sport]