Η Hyundai είναι ίσως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία των τελευταίων ετών. Με τα πολλά νέα μοντέλα της αναπτύσσεται στο έπακρο από άποψη της εικόνας της αλλά και κάλυψη των περισσοτέρων κατηγοριών, μιας και ο αγοραστής βρίσκει μοντέλα σε πάνω από δώδεκα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων τα super mini, τα πισωκίνητα σπορ αυτοκίνητα, μεγάλα πολυτελή sedan και ένα ακόμη ασύμμετρο τετράθυρο, το Veloster. Μαζί με την αδελφή εταιρεία, τη Kia, ο όμιλος προσπαθεί να επεκτείνει επιθετικά τις δραστηριότητές της τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai ΗΠΑ, John Krafcik είπε στο Fox New ότι η Hyundai δεν θα εισέλθει, τουλάχιστον όχι σύντομα, στην αγορά των pick-up, όπως αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι

Δεν είμαστε ένας μεγάλος “παίκτης” της αγοράς των pickup. Oι μάρκες αυτοπροσδιορίζονται πιο πολύ από αυτό που επιλέγουν να μην κάνουν, απ’ότι αυτό που τελικά κάνουν. Θα μπορούσε να είμαστε ένας παίκτης pickup, αν θέλαμε, όμως έχουμε επιλέξει να επικεντρωθούμε σε τμήματα της αγοράς πιο φιλικών προς το περιβάλλον.

[Πηγή: Fox News]