Παρότι την έχουμε δει χωρίς ίχνος καμουφλάζ, η Mercedes συνεχίζει να μας δίνει teaser φωτογραφίες της νέας A-Class η οποία θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση της Γενεύης. Το εσωτερικό της μας το έχει παρουσιάσει ήδη η Mercedes, αφού μας έχει δώσει τις 2 πρώτες φωτογραφίες του. Η Mercedes χρησιμοποιεί καλύτερης ποιότητας υλικά από αυτά της τωρινής C-Class και θυμίζει κάτι από αυτό της νέας B-Class, αλλά είναι περισσότερο μοντέρνο με ρετρό στοιχεία με τους κεντρικούς αεραγωγούς και την κεντρική οθόνη να εξακολουθούν να έχουν το σχήμα αυτών του πρωτότυπου Class-A. Επίσης η Mercedes ανακοίνωσε και το σύστημα ψυχαγωγίας της A-Class, συνεργάζεται και με το iPhone του οδηγού μέσω της εφαρμογής “Digital DriveStyle App” αλλά και του συστήματος “Drive Kit Plus for the Apple iPhone” το οποίο στην ουσία ενσωματώνει της λειτουργίες του iPhone, ακόμη και το Siri, στην νέα A-Class.

Μηχανικά το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο με την ίδια γκάμα κινητήρων που φορά η B-Class. Έτσι θα υπάρχουν 5 κινητήρες βενζίνης απόδοσης από 109 έως 204 ίππων και 4 πετρελαίου απόδοσης από 122 έως 204 ίππων. Η Mercedes θα τοποθετήσει σύστημα Start/Stop σε όλες τις εκδόσεις της, ενώ θα υπάρχει και AMG έκδοση η οποία πιθανότατα να λέγεται Α25. Θα φορά τον 2.0-λιτρο turbo κινητήρα και θα αποδίδει από 340 άλογα. Θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς. Η νέα A-Class θα είναι διαθέσιμη και σε cabrio έκδοση η οποία θα παρουσιαστεί το 2014.

[Πηγή: Mercedes Facebook]

 • GioKak

  Αυτό πιστεύω πως θα είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο στην κατηγορία, με πολύ καλούς κινητήρες και εξοπλισμό και σίγουρα πολύ πιο όμορφο από τα, σχεδιαστικά, βαρετά της παρέας 1 series και A3…

  Ειδικά αν επιβεβαιωθεί και το AMG, με δίλιτρο και τετρακίνηση θα γίνει party!…

  •  έχει επιβεβαιωθεί το a-class AMG και ο δίλιτρος κινητήρας. Για την τετρακίνηση έχουμε ακόμη τις επιφυλάξεις αλλά θα το μάθουμε σε λίγο καιρό ;)

  • pariah

   Σε όλα τα sites ακόμη και τα ειδικά για mb αναφέρουν για τετρακίνηση, 2λιτρο και διπλού συμπλέκτη κιβώτιο….

   Συνεπώς και δεδομένης της ισχύος μόνο στο αν τελικά βάλουν όντως 2,0lt για amg μοτέρ και όχι κάποιο πιο μεγάλο. Τετρακίνηση θα μπει σίγουρα ώστε να βάζει την δύναμη κάτω…