Αν και είναι σπουδαία τιμή για έναν οδηγό να γίνει μέλος της Ferrari, ο Sergio Perez δηλώνει πως δε θα φύγει από τη Sauber πριν από το τέλος της φετινής σεζόν, παρόλο που η εμφάνισή του στον αγώνα της Μαλαισίας έκανε πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους, ειδικά τους ανθρώπους της Scuderia, οι οποίοι, αν και δεν το παραδέχονται, δεν μπορεί να μη θέλουν ν’ αντικαταστήσουν τον Felipe Massa με τον 22χρονο.

Ο Μεξικανός είναι το νούμερο ένα φαβορί για τη θέση του Massa, αν και ο ίδιος δηλώνει:

Έχω πλήρη δέσμευση με την ομάδα μου, την Sauber F1 Team. Είναι μόνο ο δεύτερος αγώνας της σεζόν, και υπάρχει ακόμα πολύς για το τέλος, επομένως πρέπει να συνεχίσουμε τη βελτίωση, κυρίως επειδή είμαστε μικρή ομάδα, έτσι για ‘μάς, είναι δύσκολη η βελτίωση. Οι άλλοι μπορούν να βελτιωθούν περισσότερο, άρα είναι σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Προφανώς, είναι μόνο φήμες, αλλά όχι, θα μείνω στη Sauber για όλη τη σεζόν.

Φυσικά, για τον πιθανό μελλοντικό team-mate του μίλησε και ο Fernando Alonso, λέγοντας πως στηρίζει τον Massa, αλλά στάζει μέλι για τον Perez.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε κι ο Sergio, επικεντρώνεται στη Sauber, το οποίο είναι υποχρεωτικό, λόγω συμβολαίων. Η Ακαδημία Οδηγών της Ferrari κάνει εξαιρετική δουλειά με τα νέα ταλέντα, και νομίζω ότι αν ο Sergio είναι στην Ακαδημία, είναι επειδή η Ferrari είδε μεγάλο ταλέντο στον τύπο.

Αυτή τη στιγμή, με τον Felipe, είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα, μια πολύ ενωμένη ομάδα, και δε βλέπω καμία πιθανότητα να μην αγωνίζομαι δίπλα στον Felipe, γιατί πιστεύω ότι είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα. Νομίζω ότι ο Felipe είχε κάποια προβλήματα στον αγώνα της Αυστραλίας, αλλά εδώ, άλλαξε κάποια πράγματα στο μονοθέσιο, ήταν ανταγωνιστικός. Στις κατατακτήριες, ήταν 12ος, και στον αγώνα, όταν βγήκε η κόκκινη σημαία, ήταν 8ος. Έτσι, νομίζω ότι μ’ έναν κανονικό αγώνα και όταν το μονοθέσιο βελτιωθεί, θα μπορούμε ν΄ανέβουμε μαζί στο βάθρο. Αυτό είναι ο στόχος για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ferni δεν “πιστεύει” πολύ στη δεύτερη παράγραφο, ή είναι ιδέα μου;

[Πηγή: ESPNF1]