Με μόλις δύο Grand Prix να έχουν ολοκληρωθεί, είναι ανώφελο να γίνονται αναφορές στον τελικό νικητή του φετινού πρωταθλήματος. Για το τέλος, μένουν 18 αγώνες, και πολλά είναι πιθανό να συμβούν. Η MP4-27 δείχνει να είναι το ταχύτερο μονοθέσιο, ωστόσο ο Πρόεδρος της McLaren Racing, Martin Whitmarsh, παραδέχεται ότι, ακόμα, δεν είναι τίποτα σίγουρο για τον τίτλο, ενώ τονίζει ότι η βρετανική ομάδα πρέπει να συνεχίσει την εξέλιξη στο Woking, χωρίς λάθη.

Το πρωτάθλημα είναι ορθάνοιχτο. Είμαστε σε μια λογική θέση, για να κατακτήσουμε περισσότερες νίκες και το πρωτάθλημα, αλλά για να το πετύχουμε, πρέπει να έχουμε καλή απόδοση, να μην κάνουμε λάθη και να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το αυτοκίνητο, μ’ έναν αξιοπρεπή ρυθμό. Πάντα υπάρχει ανησυχία για τις άλλες ομάδες. Όταν προσπαθείς να κερδίσεις το πρωτάθλημα, πάντα ανησυχείς, και ελπίζεις να δίνεις στο μονοθέσιο λίγη περισσότερη απόδοση.

Είναι ένα πολύ μακρύ πρωτάθλημα. Δεν είμαστε σε κακή κατάσταση, αλλά σίγουρα, τίποτα δε θεωρείται δεδομένο. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το αποτέλεσμα του φετινού πρωταθλήματος, κι αυτό έπρεπε να συμβαίνει.

Προσωπικά, θεωρώ ότι οι Βρετανοί είναι φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα. Ας μην ξεχνάμε ότι η εξελικτική τους ικανότητά κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι εξαιρετική, ειδικά αν έχουν από την αρχή ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, όπως είναι η MP4-27. Φυσικά, οι προβλέψεις δεν έχουν καμία σημασία, μιας και στη Formula 1, πολλά μπορεί ν’ αλλάξουν. Οψόμεθα…

[Πηγές: AutoSport | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]

  • πάνε οι δηλώσεις που βλέπαμε την προηγούμενη βδομάδα…

  • Mika

    To thema omws einai Giwrgo einai na pairnoun to maximum twn bathmwn twra pou mporoun kai pou oi alloi einai akoma pio pisw, xwris lathi kai blakeies san aytes pou ekanan sth Malaisia..
    Tote oi pithanothtes tha einai me to meros tous…